Hozzávalók:
3-3,5 kg közepes méretű krumpli (lehetőleg egyforma nagyságú) 50 dkg darált hús 1 nagy fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma só, ételízesítő bors pirospaprika őrölt kömény 1 nagypohár tejföl (lehet fele-fele arányban kefir is) 5-10 dkg zsír pár szelet füstölt szalonna
Elkészítés:
A krumplit megpucolni, közepét kiemelni (spirális kifúró, vagy karalábévájó), a darált húst a hagymával, fokhagymával, sóval és fűszerekkel összegyúrni (én kicsit bátrabban fűszerezek, de mindenki ízlés szerint használja az ízesítőket), kivájt krumplikat jól megtölteni, tepsibe helyezni, zsírt közé adagolni, sózni, ill. ételízesítővel megszórni, tejföllel tetejét alaposan megkenni, minden krumpli tetejére kis szalonnakockát tenni, kevés vizet aláönteni. Alufóliával lefedve 1,5-2 órát (kis-közepes lángon) sütni. A krumpli, ha puha nyitottan sütni, amíg szép színt kap. Ilyenkor még kis tejfölt szoktam rá tenni, mert a hosszú sütés alatt eltűnik az elején rátett tejföl. Savanyúsággal szoktam tálalni.
Kiadós, laktató, nem túl drága étel.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Péter Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.