Töltött óriáskagyló

2010. 08. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A töltött óriáskagyló előnye, hogy nagyon sokféle tölteléket lehet beletenni, és kézzel is nyugodtan lehet enni.  Én kétféle töltelékkel készítettem.

Hozzávalók

1 cs.  óriáskagyló tészta

Először a tésztát teszem fel főni, ami jelen esetben csak pár percet jelent, ugyanis nem akarom, hogy elveszítsék az alakjukat. Ha félpuhák, leszűröm őket és hagyom, hogy hűljenek. Ez alatt az idő alatt elkészítem a töltelékeket.

 

1. Töltelék

1 fej hagyma fél kg darált hús ételízesítő magyaros fűszerkeverék

A hagymást megpirítom kis olajon, ráteszem a darált húst, delikáttal és magyaros fűszerkeverékkel ízesítem.

2. Töltelék

fél kg tehéntúró 20 dkg füstölt főtt tarja 10 dkg gépsonka 3 szál újhagyma 1 gerezd fokhagyma 2 db tojás kis ételízesítő kb. 3 ek. tejföl

Ezeket egy tálkában összekeverjük.

A kihűlt kagylókat megtöltjük a töltelékekkel, reszelt sajttal megszórjuk és középmeleg sütőben 25-30 percig sütjük.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top