Tragédia a Királynő trónra lépésének évfordulóján

2011. 06. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szörnyű tragédiának lehettek szemtanúi, akik ellátogattak a londoni Hyde Parkba a tegnapi nap folyamán. A Királynő tiszteletére rendezett katonai ünnepségen ugyanis a nézők szeme láttára, a ceremónia közben pusztult el egy ló.

Az állat, Murphy, a június 2-án megrendezett Royal Gun Salute elnevezésű rendezvényen „lépett fel”, melyet a Királynő trónra kerülésének 59. évfordulója alkalmából tartottak.

A katonák éppen készültek felsorakozni, mikor a baleset történt. A ló megbotlott vágta közben és lábai az előtte haladó kocsi kerekei közé gabalyodtak, ami ráadásul nem tudott időben megállni, így métereken keresztül vonszolta magával a sérült lovat.

 Az esés pillanatában
 
Az első kétségbeesés
 
 A katonák rohannak segíteni a lovon
   Minden hiába

Murphy esés közben úgynevezett „összetett törést” szenvedett. Miután az állatorvos megvizsgálta, még beadott ugyan egy fájdalomcsillapítót a szerencsétlenül járt lónak, ám az már menthetetlen volt. Törései miatt valószínűleg már sosem tudott volna lábra állni, így az altatás mellett döntöttek. Miután az állat elpusztult, a katonák zöld sátrat emeltek köré, hogy a bámészkodók ne láthassák a lehangoló jelenetet.

Az Ezred szóvivője elmondta: mindenki nagyon szomorú, hiszen Murphy hosszú évek óta állt a sereg szolgálatában, de annyira súlyos sérülései voltak, hogy sajnos nem volt más megoldás, meg kellett tenniük a megfelelő lépéseket, hogy ne szenvedjen tovább.

A szerencsétlenség miatt a ceremónia azonnal véget is ért, hogy így mutassák ki részvétüket az állat iránt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top