Hozzávalók: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg rétesliszt, 1 sütőpor, kevés hideg víz.
A tojásokat szétválasztom, a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgát a 15 dkg porcukorral habosra keverem majd apránként adagolom a vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsiben 150 és 200 °C között kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Krém: 2 doboz krémes állagú túró (250 g-os doboz), 2 ek rum, 20 dkg porcukor, 1 margarin (én Hera-t használok), 1 vanillincukor.
A porcukrot, vanillincukrot, rumot és a margarint habosra keverem majd folytonos keverés mellett hozzáadagolom a túrót. Az elkészült krémmel jó vastagon megkenem a kihűlt piskótatésztát.
Narancszselé: 0,5 l narancslé (én 50%-osat használok), 1 vanilincukor, 1 vaníliás pudingpor, 1 ek cukor.
A hozzávalókból sűrű krémet főzök majd a túrós krémmel megkent piskótára öntöm. Aki szereti a krém és a narancszselé közé még szeletelt gyümölcsöket is rakhat.
Első látásra munkaigényesnek tűnik, de mindenféleképpen megéri a fáradságot. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönjük szépen Malik Máriának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.