Papagájszelet

2009. 09. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Két süti, egy néven... 

Détár Csilla papagájszelete 

Hozzávalók a tésztához: - 4 tojás - 30 dkg cukor - 25 dkg margarin - 2 dl tejföl - 30 dkg liszt - 1 csomag sütőpor - 1 csomag vanillincukor - 2 ek. kakaópor - 1 csomag puncspudingpor   A 4 tojást a cukrot és a margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet. Három tálba elosztjuk és mindegyikhez mást keverünk. Az elsőhöz 1 csomag vaníliás pudingport és 1 csomag vaníliás cukrot, a másodikhoz 2 vőkanál kakaóport, a harmadikhoz 1 csomag puncspudingot.

Két őzgerinc formában lassú tűzön sütjük úgy, hogy alul a sárga, középen a barna,felül a rózsaszín massza van.

Tetejére csokimáz kerül. Jó étvágyat hozzá!

Kovácsné N. Erika - Papagájszelete

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 12 dkg cukor, 15 dkg vaj (én Rámát tettem bele), 10 dkg meggylekvár, 2 tojás,tejföl, 1 cs. sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dkg porcukor, fél mokkáskanál őrölt fahéj.

A tojásokat a Rámával és a cukorral habosra kikeverjük, majd ízesítjük a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztából ujjbegynyi golyócskákat formálunk. A tésztakorongokat sütőporral borított sütőlemezre rakjuk, és a közepükre egy-egy kiskanálnyi lekvárt halmozunk. A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 10 percig sütjük. Még melegen vaníliás cukorral behintjük. Mutatós, ízletes sütemény.

Köszönjük szépen Détár Csillának és Kovácsné N. Erikának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top