Tüzes hús

2009. 05. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: hagyományos módon készült pörkölt, jól megfűszerezve, kicsit csípősen és szintén hagyományos alapanyagokból összeállított tócsni.

A reszelt krumpli levét kinyomkodom és a szükséges mennyiséget tejjel pótolom a liszthez igazodva - így lesz szép színe sütéskor! A tócsni tésztáját, kevés olajon, teflon serpenyőbe elterítve, kerek formájúra sütöm, jó alaposan, mindkét oldalát. Ha megsült , szalvétára rakom, hogy a felesleges zsiradék ne maradjon rajta. Majd tányérra rakva a felébe elterítem a pörköltet, ráhajtom a tészta másik felét és kevés tejföllel /ez le is maradhat/ tálalom.

Előnye - azontúl, hogy laktató és nagyon finom - az, hogy maradék pörköltből is elkészíthető. Mindenkinek jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Gyenes Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top