Szerencse-fánk

2009. 05. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg zsiradék, 2 dl víz, 5 db tojás.   A vizet megmelegítem és a zsiradékot beleteszem, hogy felolvadjon. Utána a lisztet beleöntöm és lassú tűzön főzöm, amíg összeáll, majd még melegen egyesével belekavarom a tojásokat. Simára kidolgozom. 1 órát pihentetem.

Bő olajba szaggatom, hogy a fánknak legyen helye megfordulni, közepes tűzön pirosra sütöm! Még melegen kakaós porcukorba forgatom! Jó étvágyat hozzá!    Köszönjük szépen Feke Marcsinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top