Vajgaluskás zöldségleves

2009. 02. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ízlés szerinti mennyiségű répát, zöldséget, zellert, karalábét kis kockákra vágunk. Persze kerülhet bele zöldborsó vgy más zöldség is. Két evőkanál olajon egy evőkanál lisztet picit megpirítunk, beleszórunk egy csipetnyi pirospaprikát (ez el is maradhat), és egy marék apróra vágott petrezselymet, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Pár pillanatig együtt pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, én ételízesítőt és őrölt köményt is szoktam belerakni. Egy kis fej hagymát egészben belefőzünk, ezt a végén kivesszük.

Ha a zöldségek megpuhultak, jöhet bele a vajgaluska. Ehhez 5 dkg vajat egy tojással simára keverünk (én a vajat kicsit meg szoktam olvasztani a mikróban), picit sózzuk, és összekeverjük annyi liszttel, amennyit felvesz. Kiskanállal galuskákat szaggatunk belőle a levesbe, pár percet főzzük, és kész.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Pálnikné Bujna Abigélnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top