Virsli csoda

2008. 11. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gyors, nagyon finom vacsi, és végre az unalmas virslit is fel lehet érdekesen használni.

Hozzávalók: virsli, hagyma, füstölt szalonna, fűszerek, olaj, tejföl, sajt.

A virslit kb 0,5 cm-es szeletekre vágom és bele borítom egy tepsibe. Hagymát (minél több, annál finomabb), félkarikás szeletekre vágom, és megpárolom. Mikor már majdnem jó, akkor hozzá adom a kockázott füstölt szalonnát (a húsossal finomabb). Ha ez is megpárolódott, és picit talán le is sült, akkor megfűszerezem. Sok fajta van itthon, éppen amilyenhez kedvem van, de általában ezek mennek bele: ételízesítő, bors, majoranna, gyros fűszer, bazsalikom, oregánó.

Ezt a masszát egy picit még össze rottyantom, hogy a fűszer kijöjjön, és ha meg van, akkor nyakon borítom a virslit vele, és összekeverem. Azért nem kellett a virsli alá semmi, mert innen kerül alá olaj. Tejfölt rá - jó sokat, reszelt sajtot, pirosodásig sütöm. Kenyérrel szoktuk enni.

Hmmm, de rég is volt nálunk ilyen! Kedvet is kaptam! Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Simon Vikinek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top