Virtuális séta egy francia parfüm múzeumban

2010. 03. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Provance-ban található francia parfümgyár és múzeum egy úti cél, melyet minden férfinek érdemes feljegyeznie a naptárába, ugyanis ha valamilyen kellemes külföldi kikapcsolódással szeretné meglepni kedvesét, ez tuti siker lesz. A Fragonard márka a különleges és egyedi illatok megalkotására törekszik, kiváló minőségben, és bár kezdetben csak nőknek, majd férfiaknak és gyerekeknek gyártott, ma már a lakásunk számára is kreál varázslatos parfümöket.

A Grasse-ban található réges-régi gyár és egyben kiállító helyiség stílszerűen a Boulevard Fragonardon helyezkedik el, és minden európai nyelven biztosít idegenvezetést. 1782 óta készítenek itt isteni illatokat. 1962-ban vette fel a híres festő, Jean-Honoré Fragonard nevét.

A tárlatokon 3000 évre visszamenően mutatják be a parfümkészítés művészetét. A Francia Parfüm Bizottság (Comité Français du Parfum) hét alapvető családra osztotta a parfümöket. Ez alapján megkülönböztethetjük a Citrus, a Virágos,a Páfrány-szerű, a Ciprus, a Fás, és a Keleties illatokat.

Ezek mellett persze számtalan, az érzékszerveinket igencsak igénybe vevő élményben lehet részük az oda látogatóknak. Nálam ez a múzeum szerepel álmaim úti céljai között, és Nálad?

-Fülöp Dorottya-
Forrás: www.divat.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top