Zöldborsós virsli

2009. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3-4 pár virsli, 1/2 -3/4 kg mélyhűtött zöldborsó, 2 közepes fej hagyma, 6-7 db közepes krumpli, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika.

A zöldborsót sós vízben megfőzöm, leszűröm, félrerakom. A krumplit megpucolom, és vagy hasábra, vagy karikára vágom fel, olajban kisütöm. Amikor kész, papírtörlőre szedem, és lefedem, hogy puhuljon a gőzében, mert úgy könnyebben fel fogja magába szívni a zöldborsós virsli ízét. A hagymát kockára vágom, olajban elkezdem dinsztelni, és picit odapirítom, mikor éppen elkezd pirulni, a karikákra vágott virslit hozzáöntöm. Együtt pirítom őket, közepes erősségen, amikor már a virsli jó kövér lett, és pirosodik, akkor hozzárakom a tört fokhagymát, és hozzázúdítom a zöldborsót. Kisebb erősségre veszem a tűzhelyt. Jól átforgatom, frissen őrölt borsot tekerek rá, megszórom pirospaprikával, megsózom, újra jól átforgatom, és lefedem. Hagyom jó 8-10 percig párolódni. Majd hozzáöntöm a sült krumplit, újra só, bors és lefedem. 5 percet adok még neki.

Nagyon finom, jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kováts Gáborné Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top