Csokoládétorta

2009. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Fogadjátok nagyon sok szeretettel ezt a finom torta receptet!   Hozzávalók 12 szelethez: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 1 csipet só, 5 tojás, 7 dkg őrölt mandula ( jó a dió is), 2 evőkanál kakaópor, 8 dkg rétesliszt, 1 kávéskanál sütőpor.   Krém: 12,5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg étkezési keményítő, 2,5 dl tej, 25 dkg tortabevonó, 20 dkg puha vaj, vaj és liszt a forma kikenéséhez, csokoládéreszelék a díszítéshez.

  A sütőt 180 'C-ra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát (kb.24 cm átmérőjű) kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A vajat, a porcukrot és a sót krémesre verjük, a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a mandulát, a kakaóport, a lisztet és a sütőport beleszórjuk. Habverővel a vajas masszába keverjük. A formába töltjük, és kb. 40 percig sütjük. Rácson 8 óráig hűtjük, vagy egy éjszakán át pihentetjük. A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a keményítőt és a tejet gőz fölött sűrű krémmé verjük. Hideg vízfürdőbe áttéve, alaposan kevergetve kihűtjük. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk. A vajat habosra verjük, a tojáskrémet és a bevonót evőkanalanként hozzáadjuk.

A piskótát 3 egyenlő lapba vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük és egymásra fektetjük. A harmadik lapot is ráfektetjük,és a tortát a maradék krémmel bevonjuk,csokoládé reszelékkel megszórjuk.   Változat: A piskótát két lapba vágjuk. Az alsó felét rummal meglocsoljuk,és a csokoládékrémmel vékonyan megkenjük. Hosszában félbevágott banánokat fektetünk rá, majd a krémmel megkenjük. A másik piskótalapot ráborítjuk, a tortát a maradék krémmel bevonjuk, és banánkarikákkal díszítjük.

Nagyon idő igényes de nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Zákány Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top