6 különc karácsonyi film, amit a család imádni fog

2010. 12. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mindannyian ismerjük azokat a karácsonyi filmeket, melyekkel minden évben december elejétől bombáznak minket a mozik és a tévécsatornák. Azoknak viszont, akik nem elégszenek meg a kínálattal, íme néhány különcnek tartott, de annál szívmelengetőbb karácsonyi film, ami garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot.

1) Kisasszonyok

A Luisa May Alcott írónő azonos című könyve alapján készült film egy kedves családi történet, amely a XIX. század végén játszódik és a March lányok életét meséli el. A négy lánytestvér nagyon különböző egyéniség, de mégis összeköti őket a család iránti szeretet és odaadás. A film, mely elhozta Wynona Rydernek az Oscar-díjat, kötelező alkotás az egész családnak.

2) Ollókezű Edward

Tim Burton aztán igazán ért a különc filmek megrendezéséhez. Az Ollókezű Edward erre tökéletes példa. A mese egy különös fiú történetét mondja el, akit az alkotója sajnos nem fejezhetett be, így a keze helyén ollók vannak. Egy különös véletlen folytán Edward magányos otthonából egy kedves, gondoskodó családhoz kerül, a környező kisváros viszont igencsak nehezen fogadja be. Ez a film a legkisebbek számára talán kevésbé szórakoztató, de mondanivalóját és különleges kivitelezését tekintve a család idősebb tagjainak könnyen a szívéhez nőhet.

3) Polar Express

A gyönyörű képi világgal rendelkező mese kortól függetlenül mindenkit a képernyő elé ültet. Klasszikusnak mondható története a karácsony igazi mondanivalójáról, a hitről és a reményről szól. A főszereplő kisfiú úgy véli, hogy a karácsony nem más, mint a szülők kegyes hazugsága, és emiatt ki is ábrándul az ünnepségből, de ekkor bedübörög hozzá a Polar Express és elrepíti őt oda, ahol a Mikulás és a manók szorgoskodnak, hogy a jó gyerekek megkaphassák az ajándékokat, amikre vágynak.

4) Karácsonyi Ének

Dickens elnyűhetetlen klasszikusa tavaly kapott gyönyörű animációs ruhát, melynek köszönhetően a mai modern világban is megállja a helyét. A történet főszereplője a mogorva és mizantróp Ebenezer Scrooge, aki az embereknél csak a karácsonyt kedveli kevésbé. Egy este aztán eljön hozzá a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szelleme, hogy megmutassa neki, miért is fontos az embereknek a karácsony. A rajzfilm a Disney szokásaival ellentétben ragaszkodik az eredeti műhöz, cselekményét és hangulatát tekintve egyaránt.

5) Karácsonyi Lidércnyomás

A címével ellentétben nem egy horrorfilmről van szó. Ez is egy Tim Burton-alkotás, és emiatt a rá jellemző, számunkra kicsit talán morbidnak ható halloweeni környezetbe helyezi az ünnepet. Jack, az elsőszámú és legjóképűbb halloweenvárosi ceremóniamester megelégeli a folytonos ijesztgetést és elhatározza, hogy a szép, csillogó ünnepet, amit Karácsonyvárosban látott, megpróbálja elhozni az ő kis furcsa, szürke városába, hogy végre egy igazi bensőséges ünneplésben részesülhessenek a rémisztőnek szánt, de inkább kedvesen esetlen halloweenvárosi lakosok.

6) A Grincs

A különös antihős, aki ki nem állhatja a karácsonyt, pechjére pont egy hópelyhen lakik és éppen Kifalva mellett, ahol egész évben csak a karácsonyra várnak a lakosok. A kissé antiszociális és igen szőrös, na és persze nem mellesleg nagyon zöld Grincs elhatározza, hogy ha már nem szereti, el is lopja a karácsonyt, hogy majd a szenteste utáni reggelen kiélhesse kárörömét a Kiken. Csak nem számolja bele a kis Cindy Lou Kit, aki szerint a Grincs korántsem olyan rossz, mint ahogy a többi Ki látja őt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top