Finom gyümölcsös torta

2010. 12. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók és elkészítés:

Tészta: 3 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál 10%-os ecet, 5 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor A tojások fehérjét habbá verjük, folyamatosan belekeverjük a cukrot, egyenként a tojások sárgáját, az étolajat, az ecetet és a sütőporral elkevert lisztet. A gyümölcstorta-formát alaposan kikenjük margarinnal (lisztezni nem kell) és a tésztát beleöntjük, majd megsütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor vesszük ki  a formából.

 

Krém: 2,5 dl tejet elkeverünk egy vaníliapudinggal, 2 cs. vaníliás cukorral, és sűrű krémmé főzzük, majd 20 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral és ha kihűlt, a két krémet egybeöntjük és együtt még tovább habosítjuk. (A krémet gyümölccsel gazdagíthatjuk.) Meg lehet rakni a torta tetejét gyümölccsel és úgy rá a krémet (én csak a krémet tettem rá, és a krém tetejére tettem a gyümölcsöt; de úgy is finom, ha a krémbe is teszünk gyümölcsöt és úgy tesszük rá a tortára – sokféle variáció lehetséges). A színtelen vagy színes tortazselét a tasakon leírt módon elkészítjük és a krém tetejére kanalazzuk, majd egy kis időre a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top