A britek fele német

2011. 06. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A brit tudósok ezúttal számukra felettébb kínos eredményekre jutottak: genetikai vizsgálatokkal kimutatták, hogy a britek fele német. Ez annál inkább kellemetlen, mert egy átlagos brit a németeknél talán csak a franciákat utálja jobban. Meg az amerikaiakat. Meg az íreket. Meg az indiaiakat. Meg a...

„A Londoni Egyetem akadémikusai Y kromoszómák elemzésével erősítették meg a britek német vérvonalát: olyan kromoszómaszegmenst találtak a brit férfiak felénél, amely csaknem az összes dán és északnémet férfiban megvan.” – írja a The Daily Telegraph című lap. A németek rögtön reagáltak a bejelentésre, például a Der Spiegel című újság némi humorral fogadta a témát:  "Hasztalan tagadni: immár bizonyos, hogy az a nemzet, amely a leginkább utálja a németeket, maga is káposztazabáló volt."

A genetikusok mindenesetre nem lepődtek meg az eredményen, hiszen az addig főleg kelták által lakott szigetcsoportra a V-VI. században angolok érkeztek, ami pedig szász törzs, tehát a germán népcsoport tagja. A több mint kétszázezer főt számláló népesség gyorsan uralomra tört az őslakók felett, és ezt a dominanciát csak egy Arthur nevű kelta hadvezér – a legendák Arthur királya – tudta megtörni egy emberöltőre.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top