A célpont neve: NŐ

2009. 11. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Alapvető kérdés: a nők valóban a gyengébbik nem?

Persze ha a fizikai tulajdonságokra gondolunk, egyből rávágjuk, hogy igen. De már ez sem igaz minden esetben, hiszen manapság sok olyan nő van, akik már ebben is lekörözi férfi társaikat, míg ők egyre jobban kezdenek elnőiesedni. Gondolhatunk itt, például a metroszexuálisokra, akik talán többet töltenek a tükör előtt maguk nézegetésével, mint az általuk gyengébbik nemnek mondott hölgy társaik, ám egy karton tej felemelésétől beáll a derekuk. Sokkal szívósabbak is a nők, hiszen kevesebb nyafogással viselik el, a betegségeket, a fájdalmat, amelyeknél a pasik rendszerint rájátszanak és megy a hiszti ezerrel, hogy aztán mindenki nagyon sajnálja őket. Az idős-kort is nagyobb százalékban élik meg a hölgyek, mivel a hímek jellemzőbben kapnak el komolyabb betegségeket. Ezért is megy a harc az anyókák között, mikor karmaik közé kerül egy-egy bácsika...

A nők bonyolultabban működnek, mint a férfiak?

Tény, hogy a női agykerék valamilyen rejtélyes módon másképp működik, mint a férfiaké. Erre valószínű sosem lesz magyarázat, de ez nem jelenti azt, hogy valamelyik fél is bonyolultabb lenne a másiknál. Az igaz, hogy a nők az adódó élethelyzetek megoldásakor nem egyszerűen hoznak döntést, hiszen sok szempontot mérlegelnek, míg a pasasok puszta feladatként tekintenek mindenre, és általában nem sokat töprengenek semmin. Ez is lehet az oka, hogy a férfiak sokszor értetlenül állnak a női logikai gondolkodás szüleményei előtt, pedig csak egyszerűen mások vagyunk, se nem jobbak, se nem rosszabbak!

A vékony nők szexisebbek?

Ha a férfiak többségét kérdezzük erről, minden bizonnyal nemleges választ kapunk tőlük. Félreértés ugyanis, hogy a pasasok csak a nádszál vékony, modell alkatú hölgyekre buknak, ugyanis sokkal nagyobb előnyben részesítik a nőies alkatot. Persze a reklámokból és magazin hasábjairól is a karcsú, néhol már csont sovány lányok néznek vissza ránk, a férfiaknál viszont az a szexisebb, akinél ha teltebb is, de van mit fogni..

A nők hosszú órákig készülődnek, mielőtt elindulnak otthonról?

Erre sajnos cáfolhatatlan tények vannak. Viszont mentségükre legyen mondva, mindezt azért teszik, hogy hím társaiknak tetszelegjenek. Ez, pedig igen kemény meló, amíg elérik a kellő hatást, és ahogy a mondás is tartja: „a jó munkához idő kell!”

A szőke nők buták?

Ez a legklasszikusabb sztereotípia, ami a hétköznapokban megjelenik. Rengeteg vicc épült erre az előítéletre, amiken aztán jókat nevetünk. Ha a valóság alapját nézzük és a sok plasztik platina macára gondolunk, sokszor igazat kell adjunk a viccekben foglaltaknak, viszont ez is csak általánosítás. Bár azt szoktuk mondani, aki magára veszi a poénokat, az már gyanús...

Igaz, hogy a nők tehetségtelenek a vezetésben?

Ha egy szerencsétlenkedő autóst látunk parkolás közben, férfi társunk egyből felszólal „na, ez biztos nő”. Majd mikor elhajt mellette látja, hogy hoppá, mégsem, öngól! Bár azért valljuk be a parkolás nem tartozik a nők erősségei közé. Ez viszont a kevésbé fejlettebb térlátás miatt történhet, ami körülbelül a nők nyolcvan százalékánál fennáll. Azt viszont állíthatjuk, hogy közöttük is vannak jó és kevésbé rossz, sőt tragikus sofőrök, ami viszont elmondható a másik félre is egyaránt, ahogy talán a sztereotípiákra is általánosságban..



Szerző

donna.hu



Scroll to Top