A gyógyító komolyzene

2011. 01. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jó annak, aki szereti a klasszikus zenét. Harmóniái a szívhez szólnak, befolyásolják a hangulatot és felszabadítják a lelket. A klasszikus zene azonban az érbetegségek ellen is segít, sőt még a szívinfarktus ellen is véd. Ezt fedezték fel a Zürichi Egyetem tudósai.

Szív- és keringési megbetegedésekben szenvedők hallgassák Mozart zenéjét. Szélütés után Brahms melódiái segíthetnek. Beethoven és Schubert erősítik a gyenge idegeket, és a szervezet védekező rendszerének adnak új erőt.

Már a kisbabák is különböző zenéket kedvelnek. Az első, születés előtti emlékezet az anya szívveréséből és abból a zenéből származik, amit terhessége alatt hallgatott.

Brahms Bölcsődala valóságos csodát tud tenni. Az Oszakai Egyetemen egy tanulmány során megállapították: 100 síró gyerek közül 92 gyermeket megnyugtatott e mű hallgatása. Ezzel szemben minden baba teljes torokból tovább bömbölt, ha rockot vagy hasonló zenét játszottak nekik. (Ez már kevésbé meglepő felfedezés, hiszen köztudott, hogy az éles, lármás hangokat nem szeretik a kicsik.)



Szerző

donna.hu



Scroll to Top