A Hold és a lélek

2008. 10. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ez a kölcsönös odaadás, a legmagasabb formája a szerelemnek. Ezért azok a gyermekek, akik Újholdkor születtek, - a horoszkópjukban a Nap és a Hold valamelyik jegyben együtt állt - különösen képesek a szeretetre. Bennük él a Nap és a Hold összeolvadásának mítosza, egy életen át. Akik Újholdnál születtek, a szüleiket, mintegy bensőséges párt ismerik és élik meg, és maguk is ilyen kapcsolatot keresnek. Ez természetesen minden Újholdra érvényes.

Ugyanúgy, a gyermekek, akik Újholdnál fogantak, ők is kapnak ebből a szeretetből, - mondhatjuk úgy is, hogy feltöltődtek vele -, és minden valószínűség szerint maguk is hatalmas szeretetben és szerelemben részesülnek.

Az Újhold jelentőségét sokan figyelembe veszik, nemcsak az asztrológusok, hanem például a földművesek, állattenyésztők is. Ismerünk olyan gazdát Görögországban, aki a teheneit és a birkáit csakis Újholdnál fedezteti. Száz százalékig biztos abban, hogy a szaporulat ezáltal erősebb lesz, jobb tejet, és majdan jobb húst is ad.

Az Újholddal a szerelem a Nap és a Hold, király és királynő között, férfi és nő között különösen hangsúlyos lesz. Új terekbe lépünk be, olyan dolgokat is hallunk, amit máskor nem, olyan dolgokat is látunk majd, amit máskor nem, olyan dolgokat is képesek leszünk érzékelni, amit máskor nem. Hallgatagabbakká válunk, és ez a csend az egész énünkre ráborítja majd a fátylát. De a szerelem szenvedhet is a Nap és a Hold  befolyása alatt, bár ösztönzi a legcsodálatosabb szerelmi történeteket, eseményeket, sajnos a csalódásokat is elősegíti.

Általában kevésbé tudunk összpontosítani ilyenkor, és kevésbé vagyunk figyelmesek, ami gyorsan hibákhoz, és sarkított esetben balesethez is vezethet. Könnyebben el is csábulunk, könnyebben hiszünk a csodákban, mint máskor, és úgy gondoljuk, hogy jó irányba vihetjük az életünket. Ezért jobb, hogy ha ilyenkor óvatosak maradunk azokkal a döntésekkel, amelyek hosszú távon befolyásolják az életünket.

Mit lehet ilyenkor tenni: legyünk kreatívak, és művészi téren aktívak, élvezzük a szabadidőt, menjünk a természetbe, vagy gyönyörködjünk műalkotásokban, meditáljunk, bízzuk magunkat egy magasabb hatalomra, és néha nézzünk magunkba! Nézzünk meg a moziban egy jó filmet!

A személyes Hold rituáléja, vagy meditációs gyakorlat Újhold idején: Szánj az Újhold napján magadra egy óra időt! Vonulj vissza, meditálj. Legyél csendben, kezeidet tenyérrel felfelé tedd magad elé. Képzeld el, hogy a bal kezedben van a Hold, és a jobb kezedben a Nap. Érezd a fantáziádban a Napot és a Holdat a két kezedben. Ezek után lassan közelítsd egymáshoz a kezeidet, amíg egymás fölött nem fekszenek. Képzeld el, ahogy a Nap és a Hold egymással összeolvadnak, eggyé válnak.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top