A hónap bolygója a Jupiter

2009. 12. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Itt a földi világban a Jupiter eléggé anyagias bolygó. Sok jót ad az asztalunkra. Az evésben, ivásban óriási szerepe van, gondoljunk csak a magyar vendéglátásra… Magyarország uralkodó bolygója a Jupiter.

Minden válogatás nélkül ölbe hullóan produkálja az embereknek a földi javakat. Uralma alá tartoznak az anyagi javak, a bankok, a tőzsdék, a szerencsejátékok, ahol a nagy vagyonok születnek. A Jupiter alaptermészete valójában jóságos, de azért rosszat is tud tenni.

Ha a személyes horoszkópodban a Jupiter jól áll, és jó fényszögeket kap, akkor a pályádat mindenképpen felfelé fogja tolni. Ha nem a legjobb helyzetben áll a Jupiter a személyes horoszkópban, akkor sajnos az anyagi jólétben is sok kárt tehet.

A Jupiter a legerkölcsösebb bolygó. Nagy hatással van a testi tisztaságra, és nagy hatással van a szellemiségre is, ennek legmagasabb foka a vallás, és a bölcselet tisztasága. Ha egy asztrológus valakinek az erkölcsi szintjét akarja elemezni, először a Jupiter bolygó helyzetét vizsgálja az adott horoszkópban.

Mint említettem, a Jupiter a bölcseletet, a vallásosságot, az igazságot szimbolizálja. Ezért a Jupiter kormányzása alá helyezték a régi asztrológusok az egyházakat, a bíráskodást, és a törvényt. Ne felejtsük el, hogy Jupiter a főisten hozta anno a törvényeket.

A Jupiter a legoptimistább bolygó. Nagyon kevés Nyilas szülött kesereg hosszabb ideig. Világszemléletünk döntő faktora. A személyes horoszkópodban álló kedvező Jupiter a harmóniát biztosítja, a békességgel, nyugalommal, szellemi kiegyensúlyozottsággal együtt. A harmonikus Jupiter igen jó kedélyű, jóságos, kedves, segítőkész, érzékeny, készséges, ám nem ő segít, hanem segítésre buzdít másokat. Az altruizmus (önzetlen viselkedés) is jupiteri tulajdonság.

A Jupiteri ember – aki a Nyilas vagy a Halak jegyében született – nagy igazságérzettel rendelkezik: Isten, haza, király. Az Isten mindenek felett álló, a hazát szeretni kell, és tekintélyt követel. A király fogalma ősrégi már. A Jupiteri ember szereti a békességet, rendet, a felfordulás, a forradalom az ő számára szörnyűséget jelent. Evolúció a jelszava, és nem revolúció.

A Jupiteri ember nagyon szeret ajándékozni, pl. kifejezetten jupiteri ünnep a karácsony, szereti a kényelmes, a reprezentatív otthont. Nagyon ragaszkodik a dolgaihoz, a hagyományokhoz, a ceremóniákhoz, a szertartásokhoz. Szereti a kutyákat, és a lovakat.

Ha a horoszkópban a Jupiter kellemetlenül áll, vagy számára előnytelen jegyben, és rossz fényszögek között, akkor a Nyilas jegyében született ember sajnos tisztán anyagi érdekeltségű emberré válhat.  Az anyagiakban mindig van erkölcsiség is, mert a Jupiter a legjobb bolygó, és nem lehet tönkre tenni még rossz állásban sem.

Ha valaki negatív értelemben használja a Jupitert, akkor az anyagiakat hajtja, de nem hozza. Ilyenkor a Nyilas jegyében született ember olyan dolgokra is kapható, ami összeütközésbe kerül a törvénnyel. Extrém esetben akár még kriminalisztikai cselekményt is elkövet, ezért viszont súlyos büntetést kap.

A Nyilas jegyében született ember sosem öl, de önmagát pusztítja, ha nem talál megoldást.

A rossz Jupiter a horoszkópban pazarlóvá teszi szülöttét. A rossz Jupiter a horoszkópban nem tud mértéket tartani, ezért a Nyilas jegyében született embernek vigyáznia kell az étkezéseinél, súlyos betegségeket kaphat, ha nem tartja a mértéket. Ilyen esetben problémái lehetnének a májával, kaphatna cukorbetegséget, és egyéb egészségügyi problémákat szedhetne össze, ha túlzásba visz dolgokat.

Kreatív karácsonyi ajándékötlet: készíttesd el szeretteid horoszkópját a Donna asztrológusával, Németh Ágival! Írj neki a triamos@digikabel.hu email címre! 1000 Ft/oldal.  Ha csupán egy-két kérdésre szeretnél azonnali választ kapni, akkor hívd a őt a 06-90-189-185-ös emeltdíjas telefonszámon 350 Ft/perc.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top