A hónap uralkodója a Vénusz

2010. 10. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hónap uralkodója a Vénusz, októberben szép emlékeket ébreszt bennünk. A nyár minden izgalma után itt az idő, hogy életünk minőségét visszahozzuk. Az Újhold segít ebben bennünket. Óvakodjunk a civakodástól, akkor is, ha a Merkúr erre csábítana. Kiegyenlítésül a Vénusz néhány szerelmi meglepetést tartogat a számunkra.

Biztosan ismered az érzést, szorít az idő, és semmi sem akar igazán sikerülni. Ha ehhez még egy „sokat tudó” kolléga is jön, aki mindent jobban tud, mint te, akkor máris a nyelvedre jön egy olyan szó, amit nem szabadna kimondani. A Merkúr és a Plútó ezen a héten haragszanak egymásra és ellentmondásra ingerelnek.

Beszélni ezüst, hallgatni arany, mondja a jó öreg közmondás. A hiba nem mindig a veled szemben állóban van! Gondold meg jól, mielőtt szemrehányásokat tennél. Hasonlít ehhez a Merkúr és a Szaturnusz kapcsolata is. Maradj az igazságnál, ám kerüld a szükségtelen kritikát, amellyel másokat megsebezhetnél. Engedd, hogy elvarázsoljon a Vénusz, ami most a Skorpió jegyében jár és november 18-ig visszafelé lépked. Lehet, hogy levelet kapsz az interneten keresztül, régi tisztelőddel futsz össze az utcán, esetleg egy osztálytalálkozóra érkezik meghívás. Elevenítsétek fel a közös emlékeket, és egyes pároknál második nekifutásra fellobbanhat a szerelem lángja.

Hétfő

Kis Hold-csapda lesz délután. Ezen a héten kezdi a fogyó Hold az Oroszlán jegyében a köreit leróni. Magasan motiváltak leszünk, nagyvonalúak, és hajlamosak leszünk arra, hogy a hízelgéseknek jobban higgyünk. A Hold délután szünetelni fog, és ez eltart késő estig. Szembe fog állni a Neptunnal, amely egy kicsit elidegenült hangulatba hozhat bennünket. Fejezzük be a munkát minél hamarabb, vagy legalábbis délután csak a rutinfeladatokat végezzük el.

Kedd

Visszafogottság a nap mottója. A Hold a kötelességtudó Szűz jegyében áll, és este pozitív kapcsolatra lép a Vénusszal és a Marssal. Ezen kívül még a Merkúr és a Plútó kellemetlen fényszöge is teljes lesz. Annyira akarjuk, hogy igazunk legyen, hogy teljesen felesleges vitákba bonyolódhatunk bele. Fogjuk vissza magunkat, ha észrevesszük, hogy elragadtattuk magunkat. Csak akkor kell küzdeni, ha valami fontosról van szó. Este fennáll a lehetősége annak, hogy helyükre tegyük a dolgokat.

Szerda

Próbáljunk megnyugodni. A Hold a Szűz jegyében áll, és arra ösztönöz, hogy nehezebb feladatokkal is foglalkozzunk, olyanokkal, amelyek a részletek iránti figyelmet igénylik. Kora este a Hold szemben áll majd a Jupiterrel és az Uránusszal, és ezután szünetet tart. Ne csodálkozzunk azon, ha gyengének érezzük magunkat, ez a közelgő Újhold és a Holdszünet jele. Akár képkirakóval játszunk, vagy edzőterembe megyünk vagy moziba, fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő szelepet, hogy idegességünket egy kicsit leengedjük.

Csütörtök

Vidám hangulat. A Hold a Merkúrral és Szaturnusszal kapcsolódik, ez kisebb ingadozásokat hoz a hangulatunkba. Este az Újhold hangulatos és vidám atmoszférát teremt. Nemcsak a Hold kapcsolatai merítenek ki bennünket, ne becsüljük túl magunkat, tervezzünk reálisan. Jó ötletek jutnak eszünkbe, esetleg kedvet kapunk ahhoz, hogy átrendezzük a lakásunkat, magunkat tovább képezzük.

Péntek

A Vénusz hátrál. A Skorpió jegyében visszafelé mozog. A Merkúr és a Szaturnusz egy lépcsőre lép. A Hold a Mérleg jegyéből mosolyog a Neptunra, mielőtt pihenni tér. Nagyon sok energiánk szabadul fel, egyszerre hatni fognak ránk. Talán túl sokat követelünk másoktól és idegesen reagálunk dolgokra. Délelőtt rakjunk rendet az íróasztalon, ezután szabadok vagyunk és lazán kezdhetjük a hétvégét.

Szombat

Egy jó nap arra, hogy vásároljunk. A Hold a Skorpió jegyében áll, a polcok mögé is enged látni. Ez vásárlási körútunkon nagyon jól jön, a rejtett áremelések azonnal szembe fognak tűnni. Este a Hold együtt fog teázni a Vénusszal, szeretve és védelem alatt érezhetjük magunkat általuk. Érzelmeink intenzívebbek lesznek, mint máskor. Ez sajnos a féltékenységre és az irigységre is vonatkozik. Engedjünk kedvesünknek elegendő szabad teret. Legkésőbb este ismét egymás karjaiban lehetünk és dédelgethetjük egymást.

Vasárnap

A Hold érzelmeket ébreszt. Fordíts időt a kedvesedre. A Hold a szenvedélyes Skorpió jegyében felébreszti a közelség iránti vágyunkat. A Jupiterrel jó fényszögben lesz, melegszívű, pozitív hangulatról gondoskodik. A Nap problémája, s hogy a Hold és Neptun haragszanak egymásra túlzott elvárásokat keltenek. Maradjunk toleránsak. Mindenkinek, még nekünk is van gyenge oldalunk. A Hold és az Uránusz segítenek tisztázni a félreértéseket.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen kiszámoltatni, hogy a horoszkópja melyik házban áll, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen vagy a 06-90-189-185 emeltdíjas telefonszámon. 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top