Nő kontra férfi

2010. 10. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mi nők, lányok a szerelemben nem ismerünk tréfát. Vagy egészben a mienk a szerencsés férfiúi teremtmény vagy nem is kell. Nem osztozkodunk, nem elégszünk meg lelkének, testének 99%-val. Nem, nekünk 120% kell belőle. Birtokolni  szeretnénk, sőt fogjuk attól a perctől  fogva, amitől tudjuk, megszereztük. Mert mindig a nők választanak.

A szerelemben együtt élni, repülni csak szabadságban lehet. Ha a féltékenység eluralkodik, jönnek a sértődések, a jelenetek, a veszekedések, a titkolózások, a vádaskodások, majd megszületik a házisárkány, aki elüldözi a társát, és önmagával sem találja meg a hangot. Marad a fájdalom és a harag. Tehetetlenség és gyűlölet váltakozik egymással. Sebzett vadként gyötrődik a lélek, fáj minden.

Féltékenység szempontjából sok az eltérés a két nem közt.

A féltékenység pont a bizonytalanság jele, és nem a szerelemé. Ha biztos vagy magadban és a párodban is, akkor csak azt érzed, hogy jókedvű vagy, mert együtt vagytok. Ha minden reggel boldogan ébredsz, az a szerelem igazi jele, és nem a féltékenység. 

Szerintem a jó kommunikáció a kapcsolatok alapja.

A legtöbb ember azért féltékeny, mert a másikat birtokolni akarja. Ha valaki nem az, közömbösséggel vádolják, ezért teljesen elfogadott a szerelem fokmérőjeként a féltékenység. Pedig a féltékenység akadályozó tényező. A féltékeny ember szenved tőle, a másik pedig frusztrált, mert korlátozzák a szabadságában, ez pedig vitákat válthat ki. A féltékenység oka a félelem attól, hogy elveszíthetjük partnerünket, illetve az önmagunkban való kételkedés, valamint a hatalmi vágy, hogy uralmunk alá hajtsuk a másikat. A féltékeny embert kínozza, hogy a másik kibújhat a kötelékek alól. Ismét bevethető a zsarolás: már nem szeretsz igazán.

De a fentiek  ellenére a nők irányítják a világot. Valami csoda folytán olyat tudnak, amit más földi teremtmény nem tud. Háborúk kezdődtek, államok szűntek meg, számtalan harcos esett el, mert egy NŐ valaki olyat látott meg 14 óra 11 perckor, aki 14 óra 12 perckor bebizonyította, hogy csak ő létezik számára.

Lehet szép vagy csúnya, lehet duci vagy nádszál karcsú, lehet fiatal vagy öreg, a NŐ az NŐ.

A férfinak pedig a nap 24 órájában bizonyítania kell: csak az ő  pasija.  Fogadalmat tenni, esküdni az imádott autója épségére, hogy negyedháromtól nem létezik elbűvölőbb teremtmény.

Nem a szerelmed birtoklása a megoldás, hiszen ha bízol a másikban, akkor lazítani kell a pórázon. Egy régi kínai közmondás azt tanácsolja: Engedd, hogy a lovad hadd fusson, vágtázzon, ha el akar menni. Ha a te lovad, akkor úgyis visszajön."



Szerző

donna.hu



Scroll to Top