Korszerűsítés és megtakarítás egyben? Igen!

2010. 10. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy család vagy vállalkozás költségvetésének jelentős részét teszi ki az energiára fordított kiadás. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen hatékonyságú készülékből nyerjük az energiát. De vajon tényleg figyelünk erre?

Nem titok, hogy a legújabb berendezésekkel rengeteg energiát- és pénzt is- takaríthatunk meg, amit így vállalkozásunk további fejlesztésére vagy gyermekeinkre fordíthatunk. Persze, egy energetikai beruházást - legyen az cégünk telephelyén vagy otthonunkban - csak komplex gondolkodással, nem a különböző elemek különböző forrásokból való beszerzésével érdemes megvalósítani. Ezzel nemcsak időt nyerhetünk, de számos kellemetlenségtől is megkímélhetjük magunkat.

A Weishaupt, az egyik nemzetközi szinten is vezető vállalat a tüzelőberendezések, a fűtő- és kondenzációs berendezések, a szolártechnika, a hőszivattyúk és az épületautomatizálás területén. A közel 500 millió eurós forgalmat bonyolító cég sikerének egyik titka éppen az ügyfeleknek történő komplex szolgáltatás-csomagok nyújtása. A Weishaupt kondenzációs kazáncsaládjának legújabb tagja, a 90 kW-os kazán garantálja a tartósan alacsony tüzelőanyag-fogyasztást, így a magas hatásfokot is. A hőcserélőn lévő, levehető hőszigetelés pedig gyakorlatilag a nullára csökkenti a készenléti hőveszteséget. A rendkívül csendes üzemmód mellett extrém alacsony emissziót is biztosít üzemeltetőjének.

A Weishaupt kondenzációs gázkazánnal kb. 45%-os gázfogyasztás-csökkenést lehet elérni, és 10 év garancia kapható a termékhez. Az Új Széchenyi Terv is a nagyobb megtakarításokat hozó energetikai beruházásokat fogja előnyben részesíteni - mondta nemrég Bencsik János, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára. A felújításokra jövőre létre fog jönni egy "zöld fejlesztési alap", amely részben vissza nem térítendő támogatást, részben kedvezményes, az energiaköltség-megtakarításból törleszthető kölcsönt fog nyújtani a felújításra vállalkozóknak.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top