A kicsi kedvenc takarója

2010. 02. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezeket a kicsi élete árán is védelmezni fogja, nagyon ragaszkodik hozzájuk. Nem várhatod el tőle, hogy odaadja a legkedvesebb barátját, hogy te csak egyszerűen kimosd. Tőled sem lehet elvárni, hogy a kávéd, vagy a teád utolsó cseppjét kiöntsd, te is szereted azt az utolsó cseppig élvezni.

Ne is próbálkozz. De ne is add fel. A kedvenc takarót, a kedvenc plüssállatot bizony néha ki kell mosni, még akkor is,  ha a kicsi úgy alszik vele, mint a mackó a barlangjában.

Óvatosan vedd el tőle, amíg alszik, és gyorsan dobd bele a mosógépbe. Van másik lehetőség is. Beszéld meg a kicsiddel, hogy ki fogod mosni a kedvencét, addig amíg ő alszik. Hiszen a takaró, a kis plüss maci, vagy cica, is ugyanúgy szeret fürödni, mint ő, csak most akkor fog fürödni, amikor a gazdija alszik.

Tapasztalni fogod, hogy a kisgyermek mennyire megértő lesz veled.

Ha majd megszokja, hogy a kedvenc takarójának, macijának, cicájának, állandóan kellemes illata lesz, akkor már ő kéri legközelebb, hogy „fürdesd” meg az ő kincsét, hogy mossák ki a takaróját, és majd meglátod, hogy elalvás nélkül is meg fogja neked ezt engedni.

- Németh Ágnes - 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top