A kutyahústól az immunerősítésig

2010. 10. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az ősi bölcsességen alapuló tanokat évezredeken át a gyakorlatban is alkalmazó Kína számára október a test megóvásának hónapja volt. Nem tudom, hogy ez ma is így van-e, de régebben állítólag minden kínai szülő, aki a szívén viselte gyermeke egészségének megőrzését, októberben beszerzett egy adag kutyahúst és megetette vele csemetéit. A Kutya ugyanis az emberi test egészségének védelmezője, emellett október havának patrónusa. Annak idején Kínában nem volt gond a kutyahús beszerzése – és véleményem szerint ma sem jelent megoldhatatlan feladatot. Európában azonban más a helyzet, és ez kulturális különbségekre vezethető vissza. Nem mintha nálunk kevés volna a kutya...

A kutya saját gazdájának a leghűségesebb őrzője, feltétel nélküli barátja, aki a legőrültebb és legértelmetlenebb utasításait is gondolkodás nélkül teljesíti. Segítségét ezerféleképpen kihasználhatjuk. Legyen akármilyen okos és bölcs, a kutya soha nem vitatja gazdája utasításait.

Ám ha a Kutyát októberben nem a szervezetünkről való gondoskodással, hanem más feladattal bízzuk meg, ez a következő hónapokban alaposan megbosszulhatja magát. Októberben (egészséges és erős embereknél) a betegségmegelőzésre vagy (gyengéknél és betegeknél) az egészségi problémák kezelésére és a betegség gyógyítására kell koncentrálnunk. Diéta helyett sok meleg étel! A gyakorlatban mindez a következőket jelenti.

Szervezetünk októberben kezd felkészülni az év jin (nyugodt) időszakára, megkezdi a készletek felhalmozását, az energiatartalékok összegyűjtését, és igyekszik megszabadulni mindattól, ami a hosszú távú raktározás alatt felesleges vagy kárt okozhat. Ezért nem ajánlatos októberben arra kényszeríteni a testünket, hogy veszítsen a súlyából, vagyis ebben az időszakban minden redukciós diéta teljes mértékben ellentmond az elemi logikának.

Októberben sok meleg ételre és kevesebb nyers zöldségre van szükségünk, mint nyáron. Konkrét példával élve: októberben érdemes sok fokhagymát ennünk (tisztítja a szervezetet) és savanyú káposztát fogyasztanunk (segíti a megfelelő bélmikroflóra kialakulását, és mérsékli a belső környezet savasságát). Javaslom, hogy főételként minél többször egyenek levest.

Ha kedvük tartja, próbálják ki az én kedvencemet, a vöröslencse- vagy zöldséges miso levest tengeri algával. Miso leves Egy kis szezámolajon (lehet len- vagy olívaolajon stb. is) üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt sárgarépát, a petrezselymet, esetleg más szezonális zöldséget. Megsózzuk, majd puhára főzzük a szezám-, tök- vagy napraforgómagokkal, esetleg lenmagokkal együtt.

Ez idő alatt vízbe áztatjuk a tengeri algát. Amikor már eléggé megszívta magát, felszeleteljük, és a vízzel együtt beleöntjük a levesbe, hozzáadunk egy teáskanálnyi misót (fermentált szójabab), összekeverjük. Legfeljebb 3 percig főzzük, és már tálalhatjuk is.

Betegségmegelőzésre: Vironal Az ENERGY termékei közül megbízható segítséget nyújt a Vironal, amelyet betegségmegelőző készítményként, a szervezet védelmi energiájának megerősítése céljából érdemes elkezdeni szedni (az 1. adagot, 5-7 cseppet érdemes reggel bevenni, majd – ha tehetjük – még egy kicsit visszafeküdni, a 2. adagot pedig délután, 17 óra körül javaslom beszedni).

A Vironal a Fém elemhez tartozik, és ugyancsak a Fémhez rendeljük a már említett októberi Kutyát is. A Vironallal tehát megerősítjük a Kutya természetes képességét, így hatékonyabban megóvja szervezetünket a külső támadásoktól.

A veszély azonban a bensőnkben is megbújhat, méghozzá a saját pszichénkben. Ismét úrrá lehet rajtunk a nosztalgia amiatt, hogy megint közeledik az év vége, és nagyon könnyen „kutya rossz” kedvünk kerekedhet. Testünk legjobb barátja, a Kutya ugyanis pesszimista jellem, és nehezen bízik, főleg a saját képességeiben. (Nem önmagában hisz és bízik, hanem a gazdájában…) Jó kedélyhez: Geriatrim Előfordulhat, hogy úgy érezzük majd, egy fabatkát sem érünk, ezért inkább bekullogunk a sarokba, nehogy kínos helyzetbe kerüljünk. Pontosan ilyen állapotban van segítségünkre a Geriatrim. Természetes gyógynövénykivonatok (ördögcérna – Lycium, kudzu, páfrányfenyő – Ginkgo biloba, homoktövis, ginszeng), tökmagolaj és fontos vitaminok (C-, B6-, B9-, B12-) kiváló kompozíciójáról van szó.

A Geriatrim antioxidáns hatása révén jótékonyan mérsékli a szervezet „elhasználódását”, és csökkenti az egészségi problémák megjelenésének kockázatát. Előnyösen hat a vérkeringésre, a máj és a vastagbél támogatásával segíti a méregtelenítést, javítja az emésztést, optimalizálja a belső környezet pH-ját, és harmonizálja a hormonrendszer működését. Jótékonyan befolyásolja, áthangolja az idegrendszert. Mivel elősegíti a szerotonin és a dopamin idegingerület-átvivő anyagok (neurotranszmitterek) termelődését, hozzájárul a jó kedélyállapot fenntartásához. Az ilyesfajta segítség „kutya rossz” kedv esetén szinte megfizethetetlen.

A Vironal és a Geriatrim együttesen szedve testünk és lelkünk ellenálló képességét egyaránt megerősíti. További információ az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető. (x)



Szerző

donna.hu



Scroll to Top