Milyen a Mérleg jegyű ember?

2010. 10. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Általában rendkívül vonzóak, kacérak, és mindig buzgón próbálgatják erejüket, hogy magukra vonják mások figyelmét. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy komolyan veszik a játékot. Ellenkezőleg, ha túlságosan sarokba szorítják őket, eltűnnek a színről. Az igazi Mérleg ember teste tökéletesen formált.

A hölgyek teste ideálisan ívelt, középtermetűek és kecsesen siklanak át az életen. A Mérleg jegyű férfiak sármosak. Ösztönösen tudják, hogyan kelthetik egy hölgyben azt az érzést, hogy kívánják őt. Ki tudják hozni az igazi nőt a kedvesükből, és vágyaikat általában elég sikeresen kifejezik a testükkel. A tipikus Mérleg férfi nem markáns, és nem is duzzad az izmoktól, mivel nem a küzdelem érdekli , hanem a szeretkezés. Általában elég törékeny és a kultúra, a művészetek atmoszférája lengi körül. Többnyire széles vállú, s törzse lefelé vékonyodik, a hagyományos V alakban.

A Mérleg ember természeténél fogva romantikus, mindig partnert keres, és már a kapcsolat korai fázisában kialakul a késztetés, hogy összekapcsolja az életét egy másik emberrel. Úgy tűnik, mintha szenvedne, amikor egyedül van, és a barátok társaságát keresi, ha éppen nincs kedvese. Mindegy azonban, milyen élénk társasági életet él, ha nincs mellette egy bensőségesen szeretett lény, akkor magányos.

A Mérleg ember még akkor is tökéletesíteni próbálja a kapcsolatát, amikor már sikeresen egybekelt valakivel. Annak az idealizált állapotnak az elérésére törekszik, amely lelki szemei előtt áll. Ebben a tekintetben hajlamos arra, hogy partnerét manipulálja, s így a kapcsolat végleges felbomlását idézheti elő.

A Mérleg a levegő elemhez tartozik. A Mérleg világát az emberek és az összejövetelek alkotják. Minél több mulatság jut neki, minél inkább úgy látja, hogy a körülötte lévők élvezik az életet, annál jobban érzi magát. A Mérleg ember nem szereti a valóság kellemetlen, gyászos oldalát nézni. Elfedi azokat a problémákat, amelyek túl nehéznek vagy nyomasztónak tűnnek, és nem akar ilyenekről még csak hallani sem. Könnyed, légies, szeles akar lenni, aki a fejében állandóan megalkotja a Paradicsomot, s a földön pedig a szépséget.

Akinek a horoszkópjában sok kellemetlen fényszög éri a Mérleg jegyét, előfordulhat, hogy az álom fontosabb, mint az a tényleges állapot, amiben benne van. A Mérleg embereknek ez a típusa gyakran megmarad álmodozásainak ködös képeinél, anélkül, hogy belátná, mennyire valószínűtlenek, s nem jön le elég hosszú időre a földre ahhoz, hogy megpróbálja ténylegesen megvalósítani az álmait.

Minden Mérleg illetőségű ember szereti a szép tárgyakat. A színek elbűvölik, és nagyon szeretik a ruhákat és az ékszereket. A kifinomultabb Mérleg szülöttnek mellékes a pompa, inkább az elegancia és a megjelenés összhangja a lényeg, míg a Mérleg másik oldala harsány, feltűnő ruhákat és önkifejezési módokat választ. A Mérleg jegyű ember egyik legnagyobb tehetsége, hogy képes felismerni és előmozdítani más emberek tehetségét. Tökéletes társasági szervező, mivel tudja, hogyan vegyítse a különböző személyiségeket működő csoporttá. A Mérleg jegyű ember a legjobb házasságközvetítő, a legnagyobb örömét abban leli, ha azt látja, hogy akiket összehozott, boldogan élnek. Saját élete gyakran hullámzó, olykor a külső tér magasságaiban szárnyal, olykor a magány legmélyebb barlangjaiba süllyed.

A Mérleg jegyét Vénusz (más néven Aphrodité) istennő motiválja, és ezért állandóan keresi a fiatal Apollót, vagy ha éppen férfiről lenne szó, Aphroditét. A Mérleg ember tökéletes partnerről álmodik, hogy megalkossa a legtökéletesebb kapcsolatot. Hogy mi az, amit a Mérleg ember keres, az nem túl világos, mivel állandóan változik. Egy azonban biztos, a megfelelő személy ne legyen kevesebb, mint egy isten vagy istennő. Nem csoda, hogy a Mérleg jegyűek gyakran csalódnak azokban, akik az útjukba kerülnek. Ha a Mérleg ember egyszer egy nem kívánt kapcsolatba keveredik, szörnyű nehéz kimásznia belőle, mivel ösztönösen ellenzi a szakítást. Az összefonódásra törekszik, a szétszakított egység gondolata a legmélyebb természetével ellenkezik. Ha egyszer úgy dönt, hogy véget akar vetni egy kapcsolatnak, akkor úgy manipulálja a helyzetet, hogy a másik szakítson. Ritkán tud eljutni a közvetlen elválás pontjára.

A Mérleg ember találkozásainak egy másik nehézsége, hogy soha nem olyannak látja a párját, mint amilyen az valójában. Gyakran piedesztálra helyezi azt, akit szeret, ő pedig lentről bámulja áhítattal. Nem hajlandó felismerni kedvese igazi természetét, és ritkán hatol be a másik személyiségének magjáig. Ez az észlelési problémája abból ered, hogy amit a Mérleg ember ténylegesen látni próbál, az a saját másik, belső felének a kivetítése.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top