Szülőszobából a fitneszterembe?

2010. 10. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az angol hírességet, Denise Van Outent áprilisban, terhessége kilencedik hónapjában óriási pocakkal láthattuk. A baba rendben megszületett, a sajtó pedig várta, hogy végre napvilágot lássanak az első igazi babás-mamás fotók, helyette azonban Denise jelent meg falatnyi bikiniben, tanúságot adva róla, hogy alig 5 hónappal a terhesség után vékonyabb, mint azelőtt bármikor.

Nem ő az egyetlen, aki hasonlóan ámulatba ejtő alakkal tért vissza szülési szabadságáról, de még csak nem is a legelképesztőbb. Vannak, akik még nála is megszállottabbak. Íme egy korántsem teljes összeállítás a sztárkismamákról, akik vélhetően a szülőszobából egyből a fitneszterem felé vették az irányt.

Eva Herzigova
 Denise Van Outen    

Tény, hogy a sztársághoz vezető út a sok csillogás és luxus ellenére nagy igénybevételt követel. Vannak íratlan szabályok és nehezen teljesíthető követelmények, melyeknek kénytelen megfelelni az, aki teljes értékű tagja akar lenni ennek a különálló társadalomnak. Ezek közé a szabályok közé tartozik például a kinézetre vonatkozó előírás, mely igen szigorúan megköveteli a dögös és észvesztő kinézetet. Persze lehet ezzel hadakozni, de annak általában egy ütős és kéretlen címlap a vége olyan szalagcímmel, mint: „Britney Spears a felismerhetetlenségig hízott” vagy „Jessica Simpson nem bír a kilókkal” stb. Aki el akarja kerülni az efféle megaláztatásokat, az bizony keményen edz, legyen tél vagy nyár. Az sem számít, ha egy nappal ezelőtt adott életet egy aprócska embernek. Míg egy átlaganya örül, ha egyáltalán ébren tud maradni, addig a sztárok őrült és féktelen diétákba fognak, számlálhatatlan kilométert futnak és kardiogépeken kínozzák magukat. Így történhet meg, hogy a Victoria’s Secret világhírű modellje, Gisele Bündchen már a szülés utáni második héten csúcsformában van, de kolléganőjének, Heidi Klumnak sem kell elbújnia mögötte a maga 5 hetével. A kifutók világában gyorsan kiöregszik az ember, nincs idő hónapokra eltűnni.

 Heidi Klum
 Gisele Bündchen    

A hihetetlen átváltozások persze azonnal feltűnnek bárkinek, így jogos a kérdés: hogyan? Tudván, hogy nemcsak terhesség alatt, de bármilyen más időszakban legtöbbünknek egyetlen felesleges kilótól is csak kínszenvedések árán sikerül megszabadulni. Gondolhatjátok, hogy az irigység szól belőlem, talán van is benne valami, de Nicole Kidman és Eva Herzigova fotóit elnézve talán nem véletlen merül fel bennem kétség, mikor azt hallom, mindez a „szerencsés genetika” eredménye. Törvényszerű lenne, hogy a híresek és gazdagok szerencsés genetikával rendelkezzenek?

 Elizabeth Hurley
 Nicole Kidman    



Szerző

donna.hu



Scroll to Top