A laboreredmény: nagyon negatív

2009. 12. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hát a TV2 döntnökei tévednek, ugyanis még a rosszabb ízlésű tévénézők kezeit is lefoglalja az, hogy folyton csapkodják a homlokukat, amiért ezzel a műsorral múlatják az idejüket. ..

Tatár Csillával már ébredni sem volt jó a Mokkában. Ezért sem érthető, hogy miért nem próbálják megkímélni a nézők idegeit attól, hogy péntek éjjel egy kellemetlen hangú, és szerény intelligenciával rendelkező nőt kelljen a képernyőjükön látniuk. Ahhoz, hogy a nézőknek ne tűnjön fel Csilla hozzánemértése, kellett még egy hasonlóan idegtépő csaj is, akit meg is találtak Illés Gabi személyében. Érthetetlen, hogy mit keresnek egyáltalán egy átalakító műsorban!? Talán azért gondolhatják azt egyesek, hogy ők a megfelelő műsorvezetők, mert valószínűleg az átlagosan elvárható számnál több macsóval voltak már intim közelségben.

Pedig talán pontosan emiatt nem megfelelőek a műsorvezetői szerepre, hiszen jól láthatóan csak a megjátszott kedvesség árad belőlük az átalakításra vállalkozó férfiak felé, akiket rendre ki is nevetnek a hátuk mögött. És pontosan ez a műsor lényege: a változtatni akaró férfiak – vagyis ahogyan a műsorban hívják őket: „lúzerek” – lejáratása. Persze a nyilvános megszégyenítést azzal próbálják „megtéríteni”, hogy valóra váltják a jelentkező egyik álmát, miközben azt ígérik neki, hogy a műsor végén egy igazi "nagybetűs" PASI lesz belőle. Ezt valószínűleg úgy értik, hogy igazából paprikajancsi lesz belőle, aminek majd az első és utolsó két betűjét fogják naggyal írni.

A lejáratás menete pedig a következő: a jelentkezőről láthatunk egy erőltetett, saját készítésűnek álcázott bemutatkozó filmet, amit a csajok élcesen kommentálnak. Aztán a műsor narrátora – akinek egyáltalán nincs macsós hangja, ráadásul teljes mértékben hiányzik az előadásmódjából az élet –, bemutatja a „lúzert”, akiért el is megy a műsor két átváltoztatója, hogy megszégyenítsék őt. Ha pedig a kitalált feladatok nem érnék el a kellő hatást, akkor a két nyávogó műsorvezető figurázza ki őt a kommentárjaikban.

Aztán sztárvendégek is felbukkannak, akik úgy akarnak példát mutatni, hogy eljátsszák a nagyképű macsókat, miközben használhatatlan tippeket adnak. Szabó Győző szerint például ellenállhatatlan a nők számára, ha egy férfi úgy pillant a kiszemelt áldozatára, mintha csak egy film lassított felvételét látnánk.

Természetesen elmaradhatatlan a külső átalakítás is. A férfiak öltözködéséhez egyáltalán nem értő két vakolatlény meg is próbál eligazodni a stílusok tengerében, általában kevés sikerrel. Az egyik szereplőnek Dr. House karakterének megtestesítésére egy botot nyomtak a kezébe… pedig nem hiszem, hogy egy kövérebb férfi ellenállhatatlanná válna attól, hogy sántának álcázza magát. A harmadik adásban egy olyan rossz fazonú farmerdzsekit választottak az ízlésficamos műcicák az egyik férfinak, amit egy hajléktalan is csak a fagyhalál szélén venne magára. Ehhez választottak egy elütő stílusú sapkát és inget is, így rontva az eleve siralmas összképen. Szerencsére az önjelölt stylistok egyetlen konkrét stílusbeli tippet sem adnak, így nem rontanak az esetleg bizonytalan nézők ízlésén.

Egy fodrász is kezelésbe veszi a jelentkezőket. Bár Zsidró Tamás is piszkálja őket, de a műsorvezetők stílusához képest egyáltalán nem fellengzős, és érdekesebb is, ahogyan az áldozataival bánik. Minden adásban borzalmas grimaszokat, és hasonlóan hajakat vág. Az is kérdés, hogy miért ismerte el az egyik szereplőnél, hogy egy feminin, hosszú frizurát készített neki, amikor a műsor pont nem arról szól, hogy nőiessé varázsolják a férfiakat. A férfiak külső átalakítása után teljesülnek a jelentkezők álmai, elhívják az egyik által kiszemelt lányt moziba, a másik pedig például öt perc hírnevet kap egy sorozatban. A stáblista végigfut a képernyő alján, és mindenki megkönnyebbülhet, hogy vége a szenvedésének.

A műsor talán azt a lehetőséget akarta kiaknázni, hogy esélyt adjon azoknak a férfiaknak, akik más műsorokba nem kerülhetnének be beszédhibájuk, vagy érdektelenségük miatt. Talán azzal, hogy ők is a képernyőre kerülhetnek, kissé rontják az alfahímek műsoridejének arányát. Persze ez nem jön össze, hiszen az átlagembert csak arcul csapják a média dolgozói, ami még jobban ront a mai átlagos férfiak megítélésén.

A műsornak tehát csak egyetlen pozitívuma van: hogy rövid. Tulajdonképpen addig kellene rövidíteni, amíg teljesen meg nem szűnik. A TV2 műsorpolitikáját ismerve elképzelhető, hogy ez hamarosan meg is fog történni. Talán ha a labor vezetésére tudósokat kérnek fel, és nem engednék, hogy csupán két elszabadult kísérleti patkány garázdálkodjon és kavarja a vegyszereket, akkor jól is elsülhetett volna az a kísérlet, hogy az RTL klub másolása helyett, valami újjal próbálkozzon a csatorna.

Kapcsolódó anyagok:

$$2802$$

$$2936$$

$$3374$$

$$3765$$

$$4809$$

$$2890$$

$$3620$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top