A legjobb áprilisi tréfák

2010. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1957: A BBC arról adott hírt Panorama című műsorában, hogy a nagyon enyhe tél miatt a svájci gazdák különösen jó spagetti termésnek örvendhetnek. A hírt egy rövid közvetítés is kísérte, amin az volt látható, hogy svájci gazdálkodók spagettit aratnak a fákról. Az áprilisi tréfát sokan komolyan vették, és néhányan be is telefonáltak a BBC-hez arról érdeklődve, hogyan kell spagettifát ültetni. A válasz diplomatikus volt: „Helyezzen egy spagettiszálat egy kis paradicsomszószba, és reménykedjen a legjobbakban.” 1962: Ebben az évben Svédországban még fekete-fehérben közvetítették a televízióadást egyetlen csatornán. Az állomás technikai vezetője, Kjell Stensson viszont azt adta közzé, hogy bárki színessé varázsolhatja mostantól a képet, ha nejlonharisnyát feszít a képernyőre. Stensson még be is mutatta a műveletet egy műsorban, és többezer ember bedőlt neki. Valójában csak 1970-ben indult meg a színes közvetítés, az viszont április elsején! 1992: Az amerikai közszolgálati rádió Talk of the Nation című műsora bejelentette, hogy Richard Nixon újra indul a választásokon. A választási beszédét is sugározták, az új kampányszövege pedig ez lett volna: „Nem tettem semmi rosszat, és nem fogom újra megtenni.” Rengeteg néző betelefonált, felháborodásuknak adva hangot. Néhány óra múlva a műsor vezetője, John Hockenberry bejelentette, hogy ez csak tréfa volt, és Nixon hangját a humorista Rich Little utánozta a rádióban.

1998: A Burger King az USA Today című újságban egy óriási hirdetési felületen bejelentette, hogy kifejlesztették a „Balkezes Whoopert”. A népszerű szendvics új változata a 32 millió balkezes amerikainak készült. A bejelentés szerint az  új hamburger minden alapanyagában ugyanolyan, mint elődje, de az összetevők 180 fokban elforgatva lettek belerakva. 1976: Egy brit csillagász, Dr. Patrick Moore bejelentette a BBC Radio 2 csatornán, hogy különleges csillagászati együttállás lesz 9:42 perckor, amit az emberek a saját otthonaikban is tapasztalhatnak. A Plútó bolygó elhalad a Jupiter mögött, időszakosan befolyásolva ezzel a Föld gravitációját. Moore elmondta, hogy ha egy ember ekkor felugrik a levegőbe, akkor a csökkenő gravitáció miatt súlytalanságszerű, lebegő helyzetben maradhat egy ideig. Kicsivel később többszáz ember betelefonált, hogy tapasztalták ezt a jelenséget.

1981: A Daily Mail újság publikált egy történetet egy japán maratoni futóról, Kimo Nakajimiről, aki indult a londoni maratonon, de egy fordítási hiba miatt nem 26 kilométert, hanem 26 napot fut. A cikk szerint Nakajimi még mindig valahol Anglia útjain lehet, néhányan látták is.

-mot-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top