Elefánt könnycsepp

2010. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

6 tojás, 6 e.k. porcukor, 3 e.k. kakaó, 2 e.k. rétesliszt, 1/2 cs. sütőpor 6 tojásfehérjét kikeverek habnak, 6 tojássárgáját, 6 e. k. porcukorral habosra keverek, beleteszek 3 e.k. kakaót, 2 e.k. réteslisztet, a fél cs. sütőport, majd lazán összekeverem a tojásfehérjék habjával. A sütő saját tepsijét használom, mert az négyzetes alakú. Vastagon kikenem zsírral vagy margarinnal, lisztezem, beleöntöm a masszát, előmelegített sütőbe rakom. 10 perc alatt megsül. Benedvesített konyharuhára csúsztatom, mikor a sütőből kiveszem, vékony nyújtófát teszek a süti széléhez és ezzel együtt feltekerem konyharuhástól. Így hagyom kihűlni.

Krém: 20 dkg margarint, 5 e.k. porcukrot, 2 cs. vaníliás cukrot habosra keverek, 15 dkg darált diót 1 dl langyos tejjel összekeverek, majd a két masszát összekeverem és a kihűlt tésztára kenem. 2 nagy banánt teszek a krémre és feltekerem. Máz: Egy tábla tortabevonót felolvasztok, 4 e.k. olajat teszek bele és gőz fölött folyósra olvasztom. Ezzel megkenem a tetejét. Ha megszilárdult, alufólián megforgatom és az alját is megkenem.

 Köszönjük szépen Incze Izabellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top