Április uralkodó bolygója a Mars

2010. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Mars sorrendben követi a Jupitert, a régiek olykor Mavors, Ares, Pyroeis, Gradivus néven illették. Nagyságban kisebb mint a Jupiter vagy a Vénusz. Színe: a szemünkben  fényes, tüzes, villózó színnek látszik.

Szélessége: Közel 1 év és 321 nap alatt végzi be pályáját az állatövön. Legnagyobb északi szélessége 4.31 perc. A Déli pedig 6 fok és 47 perc Haladása:  átlagos haladása 31 perc 27 másodperc.  Diurnális haladása néha eléri a naponkénti  32. 34. 36. 38. 40. 44 percet, alig többet. Nappali háza a Kos, éjjeli háza a Skorpió. A Bak 28.fokon van egzaltációban és 28 Rákban depressziós, levert, lesújtott. A Mérlegben és a Bikában rangját veszti. 80 napig van retrográdban (hátráló mozgásban), irányváltás előtt két napig Stacionér (álló helyzetben látszik), utána egy napig. Ura teljességgel a vizes triplicitásnak (hármasságnak), ami a Rák, Skorpió és a  Halak. Természete: férfias, éjjeli bolygó, természete forró és száraz, kolerikus és tüzes. A Mars a kisebbik kártevő, tőle ered a veszekedés, a viszály és a harc.

 A Mars felszínének homokdűnéi

Modora: Ha jól áll a horoszkópban: Harci tettekben és bátorságban verhetetlen, lekicsinyli aki felülmúlná őt, érvekkel nem győzhető meg, merész, magabiztos, rendíthetetlen, kihívó, minden érdemet magának követel, bátor, szereti a háborúskodást és mindent ami ezzel jár,  kiteszi magát minden veszélynek, önként nem adja meg magát és nem is enged senkinek, saját tetteit nagydobra veri, olyan aki szembeszáll mindennel csak hogy győzzön, ugyanakkor körültekintő magatartású a saját ügyeiben. Ha gyengén áll a horoszkópban: Ilyenkor szószátyár, eljár a szája, fecsegő mértéktelenül vagy szerénytelenül, szereti az öldöklést és verekedést, gyilkolást, rablást, a lázadás, csetepaté és az összetűzések felbujtója, útonálló, szélkakas, áruló, féktelen lélek, esküszegő, trágár, elhamarkodott, embertelen, nem ismer sem istent sem embert, hálátlan, álnok, hamis, elnyomó, zsarnok, telhetetlen, csaló,dühöngő, erőszakos. Testalkata: általában tipikus katona külső. Közepesnél nem magasabb termet, a test erős, nagycsontú, inkább nyurga mint kövér. Arcbőre barnás, vöröses vagy pirospozsgás. Feje kerek, haja vörös vagy vörösesszőke, gyakran göndör vagy hullámos, éles pillantású, szúrós rozsdabarna szemek, kihívóan magabiztos fellépés, aktív és félelmet nem ismerő ember. Ha orientális a horoszkópban: (A Nap előtt kelt fel.)

Ha a Mars orientális, egy bátor embert jelez, egyesek bőre fehér vöröses elszíneződésekkel, termete meglehetősen magas, teste szőrös.

Ha okcidentális a horoszkópban: (A Nap után kel fel)

Feltűnően pirospozsgás színezet, termete azonban közepes, kissé csupasz, szőrtelen test, szőke sörteszerű hajzat; vérmérséklete inkább száraz.

A Marsra jellemző emberek, és foglalkozások:  Önkényesen és elnyomással uralkodnak, vagy zsarnokok, bitorlók, új területek meghódítói. Hadvezér, ezredes, kapitány vagy bármely katona aki parancsnokol a hadseregben, mindenféle katona, orvos, gyógyszerész, sebész, alkimista, lövész, mészáros, marsall, őrmester, bírósági végrehajtó, hóhér, kovács, pék,  fegyverkészítő, órás, foltozószabó és a szabó, kardműves és késes, borbély, fodrász, kelmefestő, szakács, ács, kártyás, vagy szerencsejátékos, medveőrző, cserzővarga, tímár. Betegségei: Epehólyag, bal fül, harmadnapos láz, vészesen magas láz, migrén, karbunkulus, pestis és minden pestises fekény, égések, ótvar, bőrhólyagok, delirium, gutaütés és hőguta, sárgaság, véres diaré, fisztulák, mindenfajta seb és a férfi nemi szervek betegségei, a vese és epekő, heg vagy himlőhely az arcon, minden vastárgy okozta sebesülés, övsömör, és minden (az összes) olyan betegség ami a túlzott harag, indulat vagy szenvedély túltengéséből ered. Színe, íze: gyönyörködteti a piros szín, vagy a sárga, vörösen izzó és ragyogó szín mint a sáfrány. Ízekben szereti ami keserű, erős és csípős. Vérmérséklete kolerikus. Fűszernövényei: Olyan gyógynövényeket tulajdonítunk a Marsnak amelyek színe közel áll a vöröshöz, éles, csúcsos levelűek; ízre csípősek és égetők; száraz talajt kedvelnek, erősen maróak, és átható meleg hőhatást keltve a húsban és csontokban. Ezek a következők: A csalán, a bogáncs minden fajtája, iglice, azaz gilicetövis, kutyatej, a fehér és vörös szeder, varjútövis benge, fehér hunyor, hagyma,  mezei szulák, fokhagyma, mustármag, bors, gyömbér, póréhagyma, lapos levelű zsálya, orvosi pemetefű, bürök, vörös szantálfa, tamarindus fa,  az összes gyógynövény amely a kölcsönhatás révén leköti vagy magához vonzza a choler-t, retek, a Castoreum (hódzacskó, pontosabban ivarimirigyének váladéka), vizi bors avagy borsos keserűfű,  kereklevelű kapotnyak, máriatövis, benedekfű, kőris bogárpor. Fák: minden tüskés fa, mint a galagonya, a gesztenye. Állatok, és vadak: Párduc, tigris, szelindek, keselyű, róka, minden harcias, ragadozó és támadó élőlény,  hód, ló, öszvér,  strucc, kecske, farkas, leopárd, vadszamár, szúnyog, lény, bíbic, fakókeselyű, griffmadár, medve. Csuka, cápa, márna, rája, minden büdös féreg, skorpió. Sólyom, keselyű, kánya (minden ragadozó madár), holló, kormorán, bagoly (egyesek szerint a sas), varjú, szarka. Helyei: Kovácsműhely, kemence, vágóhíd, tégla- vagy faszénégető, kémény, kohó. Ásványok: Vas, antimon, arzén, kénkő, okker. Kövei: Gyémántpát, magnetit, hematit, jáspis, a sokszínű ametiszt, a próbakő, vermillion azaz higanyérc.

Időjárása: Vörös felhők, mennydörgés, villám, heves égi jelenségek, pusztító légáramok amelyek rendszerint egy hosszan tartó szárazság és jó idő után érkeznek, ártalmas, egészségtelen pára következtében. Feltámasztja a nyugati szeleket. Uralja az ifjú, virágjában levő embert és a 31-51 közötti éveket. Leghosszabb éve, amit egy egész familia megél:  264 év. Legmagasabb éve: 66. átlagos éve: 40. legkevesebb éve: 15. Országai: Sarmatia (Szarmaták földje, a Duna menti Kárpátokon túli terület) Lombardia, Batávia, Ferrara, Gotland, és a harmadik légkör, vagy atmoszféra. Angyala: Samael. Barátja egyedül a Vénusz. Ellensége az összes többi bolygó.

- Németh Ágnes -



Szerző

donna.hu



Scroll to Top