A Merkúr és a 6. ház

2010. 09. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Merkúr planéta a házakban azt mutatja meg, hogy miként szerezzük ismereteinket, milyen témák iránt vagyunk különösen fogékonyak, és mi érdekel bennünket elsősorban. Ha a te esetedben a Merkúr a 6. házban áll. Az érintett terület a munkára vonatkozik és az egészségre. Különösen ügyelsz az egészségedre, figyelsz arra, hogy a különféle táplálékok hogyan hatnak szervezetedben. A munka a te szemedben olyan konkrét feladat, amit át kell látnod, meg kell értened részleteiben, és akkor nem lesz problémád.

A munkát elsősorban szellemi feladatként fogod fel, amit meg kell értened. Ha adnak neked lehetőséget és időt arra, hogy feladatodat végiggondolhasd, részeire bontsd, akkor igen hasznos és eredményes leszel a munkádban, s megbízóid elégedettek lehetnek. Magából e horoszkópikus helyzetből nem következik az önálló tevékenység. Ellenkezőleg. Ott lehetsz a legeredményesebb, ahol adott munkaterületen, szervezeti egységben megoldandó feladatok vannak, és azok elvégzéséről vezetődnek el kell számolnod. A szervezés elméleti részét igen jól tudod megoldani, a kivitelezést és a felelős vezetést azonban másnak kell végeznie. 

Különös hangsúlyt fektetsz egészségi állapotod megfigyelésére. Gondosan számon tartod azt, hogy milyen táplálék hogyan hat a szervezetedre. Ha valami bajod van, akkor utána gondolsz, hogy mi árthatott meg vagy miben voltál gondatlan. Ez a hozzáállás egyben maga után vonja azt is, hogy a gyógymódok, az orvosságok, a gyógyszerek is foglalkoztatnak.

Érdekelnek az újszerű gyógymódok, és valószínűleg eredménnyel használod azokat. A homeopatikus eljárások visszhangra találnak nálad. Az önmagadra figyelés könnyen eredményezi azt, hogy kisebb bajok esetén is nagyobb veszélyekre gondolj. Ezért fennáll a képzelt betegségek kialakulásának lehetősége is. A legfőbb gyógymód nálad ezért az, ha egészséges, kiegyensúlyozott szemléletre teszel szert. Ebben jelentős szerepe van a derűnek, az optimizmusnak, amely könnyedén átlendít a vélt vagy valós bajokon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top