A sikeres Rák

2010. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2010. június 21-én 12 óra 20 perckor lépett a Nap a Rák jegyébe.



A Rák jegyű emberek csupa érzelemből állnak? Semmi esetre sem! A Rák jegyű emberek hihetetlen üzleti érzékkel vannak megáldva, ügyesek, ravaszak, vállalják a teljes kockázatot, és nem mindig mondanak el mindent. Ugyanis a Rák jegyű emberek sokszor egészen különleges képességekkel rendelkeznek, ez függ attól is, hogy melyik napon ünneplik a születésnapjukat.












 





Ha június 20. 21. 22. vagy 23-án születtél: Akkor határozatlan vagy





Érzelem vagy értelem?  Kinek van igaza? Kire hallgass? Amíg mások intuíciójukra hagyatkozhatnak, és megint mások világos észérvekre hallgatva tudnak dönteni, addig te a fejed és gyomrod között ide-oda rángatva érezheted magad. Sem tisztán érzelmi ember, sem tisztán logikus nem vagy, egyszerűen mindkettő, megpróbálod mindkettőt egy kalap alá hozni. Ez abban tud megnyilatkozni, hogy érzelmeidet csak akkor tudod ténylegesen érzékelni, ha gondolkodsz rajta, hogy tényleg hogyan is érzed magad. Néha csak akkor veszed észre, hogy dühös vagy, amikor értelmeddel felfogod, hogy micsoda igazságtalanság történt veled. Nem ritkán csak akkor érzed igazán a szerelmet, ha azt, amit egy ember iránt érzel, megfelelő szavakba tudod önteni. Például egy baráttal vagy barátnővel egy ismeretségről beszélgettek. Fontos az, hogy beszélj az érzéseidről. Közölnöd kell, hogy mi történik benned. Ilyenkor gyakran hajlamos vagy a teatralitásra, és gyakran csúszik egyik-másik szó az áradozás folyamán ki az ajkaidon, amit később megbánhatsz, amikor a józanész ezt diktálja.





Lehet, hogy ma nagyon tudsz gyűlölni, holnap pedig szerelmes vagy. De engedd ezt meg magadnak, mert az intenzív érzelmek egy részedet alkotják. Keress inkább olyan környezetet, akik együtt tudnak élni a hangulataiddal ahelyett, hogy te alkalmazkodnál. Ezzel ugyanis tartósan csak saját magadnak fogsz ártani.












 





Ha bármely év június 24. 25. 26-án születtél: Akkor te vagy a művész





A Rák jegyében született emberek érzékeny embertársaink.





Az érzések terén nem lehet téged felülmúlni. Figyelmedet semmi érzelmi rezdülés nem kerüli el, partnerednek jó, mert szó szerint minden kívánságát ki tudod olvasni a szeméből. Másrészt viszont embertársaid úgy érzik, hogy keresztüllátsz rajtuk, és ez nem mindig kellemes, mert mindenki meg szeretne magának egy-két titkot tartani. Így nem mindig kapsz elismerést képességedért, ez pedig téged bosszant, mert ezt a képességet nem tudod csak úgy egyszerűen leállítani. Valószínűleg ezért tanultad meg már korán ezt a tehetséget mások elől titokban tartani, vagy magadat emiatt aláértékelni. Ne tedd ezt. Minden önkritika mellett érzékenységed egy valódi ajándék. Csupán meg kell tanulnod ott felhasználni, ahol tényleg kívánatos. Példának okáért, jó pszichológus, tanácsadó és lelki gondozó lehetsz. Keress olyan barátokat, akik ezt az adományt becsülni tudják, és érzelmileg segítenek. Ha kezdetben nehezedre is esik ténylegesen megmutatni, amit érzel, egy olyan környezet, melyben feltétlenül elfogadnak, jót tesz neked. Idővel ki mersz majd jönni a csigaházadból, melyet védőpáncélként magad köré építettél.





Ha június 27. 28. vagy 29-én születtél: Akkor sikerekben gazdag ember vagy





Nagy céljaid vannak az életben, és jó ha nem becsülnek alá mások, mert ezeket a célokat el is fogod érni, minden pesszimista megjegyzés ellenére. Sikereid jó részét azzal érheted el, hogy kimondottan jó érzéked van az üzlethez. Ténylegesen szívesen veszel és adsz el dolgokat. Azonban ahol sok a fény, ott árnyék is van. Amilyen könnyű elképzelned, hogy mi mindent tudsz elérni vagy megtenni, annyira nehéz megtenned az első lépést, hogy elindulj a sikerhez vezető úton. Pontosan tudod, mit akarsz, és ragyogó színekkel tudod kifesteni a pillanatot, amikor vágyaid céljához megérkezel. A fáradságot nem szívesen vállalod. Milyen kár! Ne legyél túl finom ahhoz, hogy feltűrd az inged ujját és keményen nekiállj a munkának. Csak ekkor tudod megvalósítani álmaidat. Amit a világnak adtál, az nagyon értékes, de készen kell lenned valamit tenni is érte. Használd ki természetes sármodat, hogy másokat is fel tudj vinni a fedélzetre. Közösen sok minden könnyebben fog menni. Éppen a másokkal való összedolgozásban komolyan gondolt kritikákból tanulod meg, hogy ne becsüld túl magad, a realitásokat kell szem előtt tartani.





Ha június 30. július 1. vagy július 2-án születtél: Akkor te vagy a Rák jegyűek között a legkommunikatívabb





Beszélni ezüst, még többet beszélni arany. Nem tartozol azokhoz, akik úgymond a „szájukra estek”. Éppen ellenkezőleg: sokan kívánnák, hogy a változatosság kedvéért, fogyjon már ki belőled a szusz. De arra, hogy kifogyj a szavakból, nagyon hosszú ideig kell várni. Tehetséged a kommunikációhoz valóban figyelemre méltó. Igen hajlamos vagy arra, hogy sokat beszélj, de abban a helyzetben vagy, hogy azt, amit elmondasz, szórakoztatóan és tanulságosan formálod meg. Egyszerűen mások szívesen hallgatják, amit mondasz. Ha néha a helyes mértéket szem elől veszíted, ez nem jelenti azt, hogy elvész a mondanivaló, amit közölni akarsz. Nem véletlenül találhatók a hozzád hasonlók között tehetséges tanárok, valamint írók és újságírók. Szinte egyetlen más Rák szülöttnek nem sikerül olyan jól leírni az érzelmeket, mint neked, és magadat egy más ember lelkébe ültetni. Gondoltál már arra, hogy regényt vagy verset írjál? Fogj tollat, nincs veszíteni valód, csak nyerhetsz.





Ha bármely év július 3-án, 4-én vagy 5-én születtél: Akkor te vagy a Rák jegyűek között a legszerencsésebb





A szerencse gyermeke vagy, de talán jobb a szerencselovag kifejezés, mert szereted a kockázatokat. Ha nincs kockázat, csak fele annyira szórakoztató neked az élet. Szükséged van a kihívásokra. Az érzésre, hogy bizonyíts, nagy szükséged van. Amíg a Rák szülöttekről általában azt mondják, hogy bizonyos fokig kényelmesek, eléggé rendhagyó vagy, a biztonság iránti vágyad csak kevéssé áll fenn. Egy élet a szabályos pályákon néha kínos a számodra. Oda vágysz, ahol idegeidet borzolja valami. Annál fontosabb, hogy a gyakran túlcsorduló energiáidat a megfelelő pályára irányítsd. Magas életcélokra van szükséged. Akkor tényleg sokat tudsz elérni. A te szerencséd mellett a legnehezebb időkben is mindig találsz kiutat és megerősödve kerülsz ki a megpróbáltatásokból. Nem mindenki alkalmas azonban arra, hogy irányítóként egy ilyen életet az előző sávon végigkísérjen. Sokan feladják. Aki azonban kitart az oldaladon, az örülhet, mert a saját szerencsédből szívesen adsz másoknak is.





Ha bármely év július 6. 7. vagy 8-án születtél: Akkor te vagy a Rák jegyűek között az állhatatos





Tudni akarod, mi mozgatja a világot. Nem tudsz eleget kapni a tudományokból, tanulásból, gondolkodásból, információ felvételből és információ feldolgozásból. Késő öreg korodig megőrzöd gyermeki kíváncsiságodat, és csillapíthatatlan tudás szomjad van. Minden és mindenki érdekel és el tud varázsolni téged. Az idők folyamán olyan sok tudást halmozol fel, hogy tartósan nehézzé válik minden apróságot megjegyezni. A témák sokasága gyakran olyan átfogó, hogy az alapos foglalkozás a finomságokkal ki fog maradni. Inkább az összhatással foglalkozzál, mint a részletekhez való hűséggel. Egy történet, amit elmesélsz, izgató kell, hogy legyen, de nem feltétlenül igaz. Esetleg nem ritkán azon veszed észre magad, hogy a tényekkel költői szabadsággal bánsz, hogy azt ne mondjam, a valóságot szívesen tarkábban, izgatóbban és drámaibban fested ki, mint amilyen valójában. Ilyenkor gyakran lesz elefánt a szúnyogból, ha ezáltal egy hallgatót leláncolhatsz, bár az, amit magadból adsz, nem mindig az igazság, kétségtelenül igen magas szinten tudsz szórakoztatni. A legjobb értelemben vett mesélő vagy. Sokan közületek tehetséges írók, színészek vagy humoristák.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top