A sokszor emlegetett allergia – de ez mit is jelent?

2009. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Legsúlyosabb esetben anafilaktikus sokk léphet fel (pl. méhcsípés után), amely nyelv-, ajak-, vagy gégeduzzadásban nyilvánul meg. Ebben az esetben a légutak hirtelen átjárhatatlansága és sokkos állapot következik be, amely azonnali orvosi segítség hiányában akár halálhoz is vezethet fulladás és a vérkeringés leállása miatt.

Az allergia kialakulásában a civilizáció fejlődésének tényezői vesznek részt , mint például a légszennyezés, vegyi anyagok (ún. “E-betűk”) az élelmiszeriparban, de olyan élelmiszerek fogyasztása is, amelyekhez nem vagyunk hozzászokva – egzotikus gyümölcsök (kiwi, mangó), “tenger gyümölcsei” (szépiák, kalmárok, lazacok )  a szennyezett vizű tengerekből stb. Szerepük van a mezőgazdaságban felhasznált genetikailag módosított növényeknek, növekedési stimulátoroknak és növényvédő szereknek is, vagyis általában véve a külső tényezőknek, amelyekkel az embernek nálunk 100 évvel ezelőtt egyáltalán nem volt semmi esélye találkozni.

Az antibiotikumok túlzott és sokszor felesleges adagolása – gyakran vírusos fertőzésekre is – bizonyára negatív hatással van védekezőképességünkre és immunrendszerükre. A lehetséges további, de egyelőre nem bizonyított elméletek egyike az oltások egyre növekvő számának hatása is.

Laikusan szólva, ha minél nagyobb számú idegen anyaggal találkozunk, immunrendszerünk információkkal telítődik és nem képes már megkülönböztetni, melyik az ellenség, amelyre reagálnia kell, és mi “fér még bele”, tehát a végén allergiások leszünk például az almára, tollra, virágporra, porra és egyéb bennünket különösebben nem veszélyeztető anyagokra is.

Mivel nem ismerjük a betegség okát, nem rendelkezünk e betegség gyógyítására szolgáló hatékony gyógyszerrel sem. Az általánosan hozzáférhető gyógyszerek jobban vagy kevésbé jól nyomják el az allergiás tüneteket, de a kezelés megszakításának esetében a panaszok visszatérnek. A kezelés ezért az esetek többségében életre szóló. Vizsgáljuk meg az allergiás beteget az orvostudomány szemszögéből. A beteg energiarendszere nincs egyensúlyban, az esetek többségében az epe és a máj pályáján, egyszerűbb esetekben a tüdő felszíni pályáján találunk gyengülést.

A hagyományos kínai orvostudomány elmélete szerint az allergia az elnyomott agresszivitás megnyilvánulása, az indulatos embereket sújtja, akik nem képesek érzelmeiket teljesen kiengedni, ők reagálnak “allergikusan” nem megfelelően a környezet általános tárgyaira. E kezelés célja nem az allergia kigyógyítása (ez nem is lehetséges), hanem az energiapályák harmonizálása, amely a problémák eltűnésében nyilvánul meg. Feltétele az együttműködő beteg, aki megérti a kezelés lényegét és elsősorban a türelmes beteg, aki nem egy hét alatt vár gyógyulást (ami néha az indulatos embereknél probléma – néhány nap múlva telefonálnak, hogy az ajánlott homeopátiás szerek és gyógynövények semmit sem érnek, a panaszok tovább romlottak – nem értik a reverz reakció alapelvét).

Praxisomból kitűnő tapasztalataim vannak az Energy készítményekkel, amelyek viszonylag rövid idő alatt képesek az energiameridiánok harmonizálására. Ezek általában a VIRONAL, a REGALEN, a PERALGIN és a Cytosan. A méregtelenítést Cytosannal jó kezdeni 2 hónapig – 3x1 kapszula adagolásban. Ezután ajánlom vagy a VIRONALt vagy a REGALENt, és a PERALGIN 3x1 kapszulában való hozzáadását. Ezen idő után a beteg általában panaszmentes, és már csak az energiarendszer rendszeres mérésére jön el. A REGALENnel fantasztikus sikereket értem el már néhány éve szénanátha esetében. Ha a betegek februártól rendszeresen használják ezt a készítményt, tavasszal a virágpor-szezon idején általában panaszmentesek és nincs szükségük semmilyen antihisztaminra.

Mivel allergiás betegségek okozati kezelése nem létezik, saját tapasztalatból a beteg energiarendszerének természetes módszerekkel való harmonizálását tartom a leghatékonyabbnak. Ez az eljárás az esetek többségében a kór hosszú távú remisszióját jelenti. És valamennyi allergiás köszönettel tartozik az Energy cégnek azért, hogy annyire komplex hatékony készítményeket állított elő, mint a Cytosan, a VIRONAL, a REGALEN vagy a PERALGIN.

Dr. Togner

További cikkek ebben a témában, és információ:

http://www.energy.sk/hu/info/dettext_x4435x.asp



Szerző

donna.hu



Scroll to Top