A világ legdrágább karácsonyfája

2010. 12. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

13 méter magas, a díszítéshez pedig közel 200 drágakövet és sok-sok ékszert használtak fel. Több mint két milliárd forintot ér...



13 méter magas, a díszítéshez pedig közel 200 drágakövet és sok-sok ékszert használtak fel. Ezek a legfőbb tudnivalók a világ legdrágább, legfényűzőbb karácsonyfájáról, ami több mint két milliárd forintot ér...



Néhány éve, esetleg évtizede a fenti cím láttán valószínűleg Párizs, New York vagy Róma jutott volna eszünkbe, de ma már más szelek fújnak. A legdrágább karácsonyfát természetesen a Közel-Keleten kell keresni, konkrétabban Abu-Dzabiban. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa egyébként is híres a fényűző épületeiről, szállodáiról, az egyik luxushotelben felállított gigafenyő révén pedig tovább öregbítik hírnevüket.



 
















Hans Olbertz, az Emirates Palace Hotel igazgatója büszkén mutatta be az épület egyik dísztermében felállított 13 méter magas monstrumot az újságíróknak. Állítása szerint a karácsonyfa teljes értéke 11,4 millió dollár, azaz több mint 2,3 milliárd forint. Ez annak köszönhető, hogy a szokásos karácsonyfadíszek, boák, masnik és lámpafüzérek mellett igazi fülbevalókkal, nyakláncokkal és más ékszerekkel dekorálták ki. A méregdrága kiegészítőket rendelkezésre bocsátó Style Gallery tulajdonosa szerint összesen 181 drágakő (gyémánt, smaragd, zafír és gyöngy) díszíti az egyedülálló alkotást. Az MSN.com azt írja, csak maga a műfenyő is megér 10.000 dollárt.



 
















Olbertzék meg vannak győződve arról, hogy ez minden idők legdrágább karácsonyfája. Emiatt hamarosan fel is veszik a kapcsolatot a Guinnesszel, hogy a páratlan fa bekerüljön a Rekordok Könyvébe. Arra a kérdésre, hogy nem furcsa-e egy túlnyomórészt mohamedánok által lakott városban egy hatalmas karácsonyfa látványa, a hotel vezetője azt válaszolta, hogy ez semmi gondot nem okozhat. “Ez egy nagyon liberális állam” - tette hozzá Olbertz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top