Egy sikeres együttműködés és barátság

2010. 12. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A manchesteri születésű tervező tanulmányait Londonban fejezte be, ami után azonnal létre is hozta első kollekcióját a saját neve alatt és hamarosan az egyik vezető avangárd tervezővé vált. A "Richmond" vonal pedig a pre-à-porter világát és a farmerek skáláját színesítette.

1995-ben jó kapcsolatot alakított ki egy olasz vállalkozóval, aki biztosította számára a külföldi terjeszkedést. Ebben az évben meg is szilárdult a kapcsolatuk, melyet az egymás iránti tisztelet és bizalom jellemzett.

John Richmond az energiát, kreativitást, az örök fiatalságot és az utcai stílust használja motiváló elemekként. Ezenkívül nagy hatással vannak rá a zenei mozgalmak is. Szoros kapcsolata a zeneiparral tette lehetővé, hogy olyan sztárokat öltöztessen, mint Madonna, Mick Jagger és Annie Lennox.

Talán ez a hosszú út tette lehetővé, hogy egy ilyen kifinomult, pontosan kidolgozott és egyedi stílusú kollekciót hozzon létre, mint a 2010-es is.

Amit most bemutatok nektek, az csak egy kis darabja Richmond kollekciójának, hiszen nem töltötte tétlenül az elmúlt hónapokat, hanem összeállítások számtalan variációját dolgozta ki.

A női vonal, bár nem színes, mégis annál érdekesebb: a ruhák inkább sötétebb színűek, mégis benne van a csillogás, ugyanakkor – a farmernadrágok által – a lazaság is.

A combig felvágott darabok mellett helyet kapnak a szolidabb kiskosztümök is, valamint a még ennél is érdekesebb blézerek – farmerrel.

Koktélruha is akad bőven: ezek a változatok tökéletesek lehetnek egy elegáns rendezvényre is, de egy hosszú szárú csizmával kiegészítve szolidabb eseményekre is.

A sötétebb színek mellett a kollekciót a fehér és a piros dobja fel, szinte kirikítanak a téli színek közül, magukra vonzzák a figyelmet.

A férfivonalra is jellemzőek a sötét színek, bár itt már több a bézs és a szürke, valamint a kockás változatok, amelyek igazán férfias és elegáns megjelenést kölcsönöznek a modelleknek.

És természetesen a kiegészítőkről sem feledkezhetünk meg: táskák, övek és cipők számos választéka, minden alkalomra.

Láthattátok tehát, hogy milyen sokszínű John Richmond kollekciója. Ti felvennétek ezeket a darabokat?



Szerző

donna.hu



Scroll to Top