A Vízöntő jegyének szimbóluma

2011. 01. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Vízöntő jegyének jele az egymás alatt fekvő két hullámvonal, de mit is szimbolizál ez? A tizenegyedik állatövi jegy jele nagyon egyszerű. Hullámokat ábrázol, mely az egyiptomiaknál a vizet jelzi. Ám a Vízöntő jegyét a levegő elemhez soroljuk.

A Vízöntő az Ember, akit az emberiség egységének megértése tesz tökéletessé. Azután használhatja racionális, kommunikatív képességeit, mint a beszédet, az írást, hogy ezt a mondanivalóját átadhassa másoknak.

A víz eleven és tele van gondolatokkal, amelyek hasznosak lehetnek az emberiség számára. Így talán könnyebben megérthetjük, hogy a Vízöntő jegyéhez soroljuk a feltalálókat, a tudósokat, okkultistákat, szociális munkásokat, politikai reformereket és forradalmárokat.

A két hullámvonal egymás alatt nem nyugodt tavat ábrázol, hanem fodrozó hullámokat. A szél okozza a hullámzást, s ez mozgásra utal. Azt jelzi, hogy a Vízöntő veti el a tudás magvát, ő a tanár, az ihletett látnok.

A két hullámzó vonal testi síkon a boka, a jegy uralma alatt álló tesztrész mozgását jelenti.

Egy másik jelképes szinten, a két vonal a bölcsesség kígyója. A felső az intuitív elme kígyója, amely a nagy fogalmakat visszatükrözi a lenti racionális kígyóra. A két szent hüllő együttesen páratlanul nagy dolgok elérésére vezetheti az elmét.

Minden telepatikus kommunikációt és ESP jelenséget a Vízöntő jegyének, és annak uralkodó bolygójának, az Uránusznak tulajdonítunk. A Vízöntő jegyének jelképe ezt is magában foglalja, mivel megjeleníti az összes kommunikációs működést, mely a levegő hullámain vagy elektromos impulzuson keresztül valósul meg.

A Vízöntőt társítjuk a műholdas kommunikációhoz, a rádióhoz, távíráshoz, telefonhoz, televízióhoz, s a fentiekhez társuló valamennyi technikai hivatáshoz. A telos szó a görög nyelvben előtag: jelentése: „messzi, a távolban”. Így a telegráf azt jelenti: távírás (graphos = írni), a telefon azt jelenti, messziről hallani (phonos = hallás), a televízió pedig annyit jelent, távolból nézni (a latin visere = látni). Azt is ki kell emelnünk, hogy a telepátia szó azt jelenti: messziről érezni (pathos = érezni). Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon. Ha többet szeretne tudni az asztrológiáról, látogasson el a www.asztrokalendarium.hu weblapra!


Szerző

donna.hu



Scroll to Top