A zsíros bőr

2008. 04. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mindenekelőtt azt kell megállapítanunk, hogy milyen típusú zsíros bőrünk van. Ugyanis két fajta is létezik: az egyik esetben a bőr olajos, könnyen kialakulnak a mitesszerek, ám nem nehéz ezeket eltávolítani. Előfordul azonban, hogy bőrünk alapjában véve száraz – csak a faggyútermelés túlzott mértéke miatt válik bőrünk zsírossá. Erre a típusra jellemző, hogy a mitesszereket meglehetősen nehéz eltávolítani.

A zsíros bőr kialakulásának számtalan oka lehet. Lehet öröklött tulajdonságunk, de leginkább életmódunk határozza meg. A stressz, a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás, a vitaminhiány, a szennyezett levegő mind előidézhetik a bőr zsírosodását.

Éppen ezért a zsíros bőr kezelésének első lépése, hogy lehetőség szerint változtassunk életmódunkon, hiszen nincsen kozmetikai csodaszer, amely fel tudná venni a versenyt, ha állandóan zsíros, fűszeres ételeket eszünk, ha nem sportolunk. Az antioxidáns anyagok – A-, B-, C-, E-vitaminok – bevitelére is külön kell ügyelni.

A következő lépés egy jó arctisztító beszerzése, ugyanis a rendszeres tisztogatás nélkül a tág pólusok eltömődnek. Ne hagyományos szappant válasszunk, hanem a zsíros bőrűek számára kifejlesztett tonikot, lemosót, érdemes alkoholtartalmút választani. Ezeket naponta kétszer ajánlott használni. Szintén sokat segít a bőrradír rendszeres alkalmazása.

Az alapos tisztogatás után hidratáló krémet kell használni.

A zsíros bőrűeknek ajánlott rendszeresen kozmetikushoz járni, ahol megfelelően kitisztítják az arcot.

De alkalmazhatunk különféle gyógynövényeket is, amelyek serkentik a vérkeringést és/vagy fertőtlenítenek. Ilyen például a csalán, zsálya, menta, rozmaring, paradicsom, uborka.

Kapcsolódó anyagok:

$$307$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top