Ajándékozz pihenést lábaidnak!

2010. 08. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tíz nőből nyolc szenved erős lábfájástól. Ennek legtöbbször a túl szoros cipő az oka. Az ortopédusok azt ajánlják, hogy a lakásban járjunk lehetőleg mezítláb.

Sok nő szereti azokat a cipőket, amelyek már fájdalmas mértékig keskenyek. Az ortopédusok sürgősen megfogadandó tanácsa: az új cipők a lábujjak magasságában maximum 1 centiméterrel lehetnek keskenyebbek, mint a lábfej. Állj fel mezítláb egy papírlapra, helyezd testsúlyodat először az egyik, majd a másik lábadra, és rajzold őket körbe egy ceruzával. Ezután vágd ki, és vidd magaddal a cipőboltba. Cipőidet soha ne a nagyság, hanem a forma alapján vásárold. A sarkok ne legyenek 5 centiméternél magasabbak. Magas sarkú cipőket csak különleges alkalmakkor hordj. Mivel lábaid a nap folyamán felduzzadnak, új cipőket este próbálj fel.

Engedj lábaidnak rendszeresen pihenést: ne csak az úszásnál és napozásnál, hanem mindenek előtt otthon is minél többet járj mezítláb. A puha házicipő vagy csúszásbiztos harisnya is jótétemény lábaidnak. Végy minden második este lábfürdőt legalább 15 percig. Hasznos, ha gyógynövényeket adsz hozzá, ehhez kérd ki a gyógyszerészed tanácsát.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top