Alakformálás ultrahanggal

2008. 05. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Létezik egy új, meglehetősen kényelmes módja a fogyásnak, a narancsbőr kezelésnek: ultrahangos alakformálás. Ez az új eljárás a vákuumterápia, a reflexológia és az ultrahangos terápia kombinációjával hatékonyan veszi fel a harcot a lokális zsírfelesleg és a narancsbőr ellen. De azért azt le kell szögeznünk mindjárt az elején, hogy természetesen önmagában ez sem működik igazán jól, ha az esti tévénézések a franciakrémes jegyében telnek.

A kezelést megelőzi egy úgynevezett Bio-impedancia mérés, mely tulajdonképpen a testzsír-százalék és az anyagcsere gyorsaságának mérését jelenti. Erre a kezeléssorozat alatt többször is sor kerül, mert ez ad pontos visszajelzést a kezelés eredményességéről. Az alakformáló kezelés vákuumterápiával kezdődik a kezelendő területen – derék, has, csípő vagy comb –, ami fokozza a nyirokkeringést és a vérkeringést.

Ezt követően ultrahangot sugárzó tappancsok kerülnek fel a kritikus pontokra. Az ultrahanghullámok képesek a nagyméretű zsírsejteket kisebbekre bontani, az apróbb sejteket pedig már könnyebben tudja lebontani a szervezet. Az alakformáló kezelés végén újra vákuumterápiára kerül sor, amely segítségével a serkentett nyirok- és vérkeringés gyorsabban tudja elszállítani és lebontani az apróbb zsírsejteket, bomlástermékeket és vizet. A vákuumterápia tehát arra is alkalmas, hogy kezelt terület aktivizálása mellett feszesítse és rugalmassá tegye a bőrt, nagymértékben csökkentve ezzel a narancsbőr kierjedtségét.

Az ultrahangos alakformáló kezelés hetente 2, összesen 16 alkalomból áll. A teljes comb kezelése általában 1 órát vesz igénybe. A 16 alkalom után a comb kerületén akár 6-8 cm-es fogyás is elérhető.

Fontos, hogy kezelések közt sok folyadékot fogyasszunk – naponta minimum 2 liter vizet –, és tartózkodjunk a cukros üdítőktől, továbbá a kezelt területet ajánlott napi 5-10 percig masszírozni. A diéta és az aktív testmozgás is elengedhetetlen a kezelés sikere érdekében. Az eredmény megtartásához a kúra után legalább havi 1 ismétlő kezelés ajánlott.

Mindenki alkalmas az ultrahangos alakformáló kezelésre, akár a kismamák is. Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, hogy a páciensnek ne legyen semmilyen fertőzése, ne legyen megfázva, mert a betegség az ultrahangos kezelés során szétterjedhet a nyirokrendszeren keresztül az egész szervezetben. Amennyiben a páciens a kezeléssorozattal elérte a kívánt mértékű fogyást, a későbbiekben fenntartó kezelésekkel, és az egészséges életmód folytatásával a narancsbőr újbóli kialakulása, és a hízás megakadályozható.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top