Legjobb barátból legjobb szerető?

2008. 05. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Épp ezt a szituációt dolgozza fel a „Boldogító talán” című film is, mely nálunk június 19.-én kerül a mozikba. A főszereplő férfi (Patrick Dempsey – Grace Klinika) a nők kedvence, munkájában sikeres. El sem tudja képzelni, hogy mire jó a holtomiglan-holtodiglan, mígnem legjobb barátja el nem utazik 6 hétre. Ez idő alatt ugyanis Tom rájön, hogy a legjobb barátja, aki ugye egy nő, bizony a tökéletes pár az ő számára. Így elhatározza, hogy megkéri Michelle kezét, amint az visszatér.

Ám itt jön a tipikus csavar: a hölgy már egy vőlegénnyel jön vissza. És, hogy a sors ne csak egyszer vágja fejbe, Michelle felkéri Tomot, hogy legyen az esküvői tanúja. Innentől elindul egy lavina, mely végig görög a szereplők életén – vajon sikerül-e legjobb barátból csábító férfivá válni?

Persze a történet minden tipikus, és kevésbé tipikus trükköt be fog vetni. Valószínűsíthető egy fordított „Álljon meg a nászmenet!”, talán egy kis happy enddel a végén, de az alapszituáció azért érdekes. Mi van, ha nem a nő az, aki egy magasabb lépcsőfokra szándékozik vinni a baráti kapcsolatot, hanem a férfi? Nem félő, hogy egy nagyon jó emberi kapcsolatot elront esetleg az, ha az ágyban próbálnak fejleszteni azon, ami köztük van? És mit lehet tenni akkor, ha kiderül, hogy párként nem illenek össze? Mennyire sínyli meg a barátság egy kínos este minden velejáróját? Ezek általában azok a kérdések, amik megfordulnak a nők agyában, ha egy ilyen szituációban találják magukat. Ám kérdéses, hogy mi játszódik le ilyenkor egy férfi agyban. Egyáltalán lehetséges egy férfi szempontjából „csak” úgy tekinteni egy nőre, mint legjobb barátjára?

Legyünk őszinték! A férfiakról (bármennyire is diszkriminatív) nagyrészt az a nézet terjedt el, hogy nem tudnak „csak úgy” nézni egy nőre. Hisz nemrég még egy bizonyos üdítő reklám is pont erre a szituációra építette egyik reklámját.

De az urak védelmében: legyenek bármily macsók, kemény legények is, azért jó azt hinni, hogy legtöbben igenis egy „legjobb” barátra is vágynak annak a nőnek a személyében, akinek meg akarják hódítani a szívét és lelkét egy életre. Ráadásul, mi nők sem vagyunk annyira ártatlanok, ha szívügyekről van szó.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top