Áldozzunk néhány hetet a jó alakunkért!

2009. 04. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy csomó trükk van arra, hogyan lehet bizonyos élelmiszerekkel becsapni az éhséget. A következők kipróbálásával biztosan sikereket érhetsz el:

■ Kezdd egy dinnyével! Kanalazz ki minden fő étkezés előtt egy fél cukor, vagy méz dinnyét, amelyből előzőleg kivetted a magot. Ezzel bőven fogyasztasz folyadékot, vitaminokat, ásványi anyagokat, és nyomelemeket, természetes édességet, és mindenek előtt ballaszt anyagokat, és utána már nem is tudsz olyan sokat enni.

■ Fogyassz zsázsát! Építs be minden nap a főétkezésedbe egy marék friss zsázsát. Reggelire a teljes őrlésű kenyeredre, salátádba, vagy köretként a húshoz. A zsázsa tartalmaz krómot nyomelemként, és ez pedig a telítettség érzését szabályozza.

■ Cukor − köszönöd nem kérsz belőle. Mondj le a cukorról, és a cukorpótló anyagokról is! Élvezd a kávé vagy tea saját ízét édesítés nélkül! Töröld ki az édes desszertet is az étlapodon! A kenyeredre is minél kevesebb zsiradékot kenjél. Tegyél rá inkább sovány sajtot, vagy sovány pulykasonka szeletet.

■ Nyugodtan igyál evés előtt! Csapd be a gyomrodat. Igyál minden  étkezés előtt egy nagy pohár vizet. Ez eltölt és eltűnik az éhségérzet.

■ Teljes őrlésű termékek telítenek. Térj át a kíméletesen elkészített, vagy nyers zöldségfélék fogyasztására. Lehetőség szerint főzzél és párolj mindent frissen. Mellőzd a szénhidrátokat, és ha mégis fogyasztanál, akkor olyanokat egyél, amelyet lassan dolgoz fel a szervezet. Teljes őrlésű lisztből készült termékeket, natúr rizst egyél, fehér lisztből illetve hántolt rizsből készült ételek helyett.

■ Soha sem elég a gyümölcsből és  a zöldségből. Egyél bőségesen gyümölcsöt, és ízlés szerint halat és húst. Az olajban párolt zöldség nagyon finom, eltelít, és a ballaszt anyagoknak köszönhetően nem hizlal.

■ Mondj le a sertéshúsról! Ha nem szeretnél ennek ízéről lemondani, akkor elvből vágd le minden apró zsíros részét.

■ A keserű íz is telít. Fedezd fel a keserű salátafélék csodálatos ízét.

■ Fogyassz lágy sajtokat, és olívaolajban sütött zöldségeket.

Természetesen szükséged van egy pár napra, hogy mindezt megértsd, és meg is tudd valósítani.

Hamarosan a fogyókúrához ajánlott ételekről olvashattok.

Kapcsolódó anyagok:

$$2923$$

$$2926$$

$$2915$$

$$3042$$

$$2789$$

$$2694$$

$$2439$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top