Hájsorvasztó szerelem

2009. 04. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szerelmes embernek, nincs szüksége más életédesítő megoldásokra. A szex pedig a hab a tortán, a jó szex ugyanis nemcsak egyensúlyba hozza a hormonokat, egészségesebbé és elégedettebbé tesz, de egy edinburghi klinikán azt is kimutatták, hogy egy szexuális együttlét akár kétszáz kilokalóriát is elégethet! A szenvedélyes szeretők heti 3x-i szeretkezéssel fitten és csinosan tarthatják magukat, ha nem pótolják vissza az elégetett kalóriákat az aktust követően.

A nagy szakítások utáni depressziót a PEA csökkent szintjével magyarázzák. A szerelem tudományos szinten tehát fogyaszt. Maga az a tény azonban, hogy egy férfit aktívan beengedünk az életünkbe, a két nem eltérő életstílusa miatt könnyen plusz kilók felszedését is eredményezheti. Vége az átugrott étkezések, kihagyott vacsorák időszakának, a férfiak nagy többsége ugyanis igenis szereti a hasát, és ha egy szerelmes férfi szíve hölgyét vacsorázni hívja, semmit sem utál jobban mintha a kedves csak egy kis adag „nyúltápot” rendel. Úgy van ez, mint a szexnél: nagyobb az élvezet, ha közös...  És, ha a férfi részéről nem lenne elég a nyomás, ott van az egyéni csábítás. A „nyúltápos” dolgot csak azzal lehet tetőzni, ha közben azért az övéből csipegetünk. Az efféle közösködést ki nem állhatják a férfiak, mert velünk ellentétben ők reálisan fel tudják mérni táplálkozási szükségleteiket, amit szeretnének is maradéktalanul kielégíteni az étkezések alkalmával.

A helyzet pedig csak rosszabbodik, amikor az egymásnál töltött éjszakák, majd az összeköltözés időszaka következik, mivel a férfiak a kiadós étkezéseket kedvelik, legtöbbjük legszívesebben húst hússal enne. Ha az ételt neked kell elkészítened, fennáll a veszélye, hogy addig-addig kóstolgatod, míg egész megszokod a „vadásztáplálkozást”, meg különben is minek főznél kétfélét... Ráadásul a férfiak kegyeiért aspiráló hölgyeknek desszertet is illik készíteni, legalább időről időre...

Ha partnered szeret főzni méginkább elvesztél, az a minimum ugyanis, hogy ha már fáradt vele, legalább rendesen eszel belőle. A legfőbb veszélyforrást azonban azt jelenti, hogy a kapcsolatok első időszakában, akár a megtalált szerelem, akár az összeköltözés, vagy házasság öröméből kifolyólag, fel vagyunk dobva, túláradó önértékeléssel ilyenkor eszünkbe sem jut, amitől máskor kényszeresen rettegünk: hogy akár meg is hizhatunk. Ilyenkor könnyű átesni annak a bizonyos lónak a másik oldalára.

Persze a férfiak egy kiegyensúlyozott kapcsolatban önmagukban nem számítanak túl magas „hízáskiváltó faktornak”. Talán sokkal inkább az élethelyzet, melyet a felnőtt életvitel hoz magával, és amelynek a férfiak, vagy a férfi, csak egyetlen járuléka... A problémák valódi oka pedig mindig bennünk van. Lehetnek rizikófaktorok, negatív élethelyzetek, de mi döntünk. Érdemes odafigyelni, különösen egy olyan országban, ahol a felnőtt nők több mint 50%-a súlyproblémákkal küzd, és amely Európában vezeti az elhízási ranglistát – s a túlsúly a betegségek nagy részére fokozottabban veszélyeztetetté tesz.

Kapcsolódó cikkek:

$$2474$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top