Narancstorta

2009. 04. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

 Hozzávalók: ·  A tésztához: ·  4 tojás, ·  25 dkg kristálycukor, ·  1 narancs, ·  4 evőkanál forró víz, ·  1 csomag sütőpor, ·  20 dkg finomliszt. ·  A forma kikenéséhez: ·  sütőmargarin, ·  finomliszt, ·  A krémhez: ·  2 narancs, ·  2 csomag főznivaló vanília ízű pudingpor, ·  20 dkg kristálycukor, ·  2 tojás, ·  5 dl tej, ·  20 dkg sütőmargarin. ·  A tészta locsolásához: ·  6-9 evőkanál narancslé ·  A torta oldalának díszítéséhez: ·  10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula ·  A tetejére: ·  2 dl habtejszín ·  1 narancs.   1. A torta tésztájához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A narancs reszelt héját és kifacsart levét (kb. 1 dl) meg a vizet hozzáadjuk. A sütőporral összeforgatott lisztet belekeverjük.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egyenletesen egy margarinnal kikent, belisztezett 23 cm átmérőjű tortaformába vagy szívformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.

3. A krémhez a narancsok reszelt héját és levét (kb. 2 dl) lábasba töltjük. A pudingporral, a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Amikor már csak langyos, jól kikeverjük. A margarint először magában keverjük habosra, majd kanalanként a narancskrémet is beledolgozzuk. A kihűlt tortakorongot lapjában 3 részre vágjuk, és 2-3 evőkanál narancslével mindegyiket meglocsoljuk. Ezután krémmel megkenjük úgy, hogy a tetejére meg az oldalára is jusson belőle.

4. A torta oldalára szánt mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a torta oldalához tapasztjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kissé megdermedjen.

5. A torta tetejét tejszínhabbal és narancsgerezdekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Dávid Józsefné Mártának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top