Garnélával töltött gomba

2009. 04. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 18 db gernéla, 6 db nagy gomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis fej lila hagyma, 1/2 citrom leve, 2-3 ek tejföl, 2 ek. olívaolaj, 1 tojássárgája, só, bors.

A garnélát olajon a zúzott fokhagymával süssük meg, locsoljuk meg a citromlevével és szedjük ki a serpenyőből. A lila hagymát és a gomba szárát vágjuk apróra és a  fokhagymás olajban süssük meg, ha kihűlt adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítsük.

A gombafejeket tegyük tűzálló tálba tegyünk mindegyikbe 2 db garnélát és tegyük rá a  gombás szószt majd a megmaradt garnélát tegyük a tetejére. Előmelegített sütőben 200C -on aranysárgára sütjük.

Tálalhatjuk magába előételként, vagy paradicsomos salátával. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bakos Hajnalkának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top