Alföldi Vargabéles

2009. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 25 dkg margarin, 2 tojássárgája, kevés tejföl, 1 evőkanál cukor, csipet só.

Összegyúrjuk,és két cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit.

Töltelék: 15 dkg cérnametélt, sós vízben kifőzve, és alaposan lecsepegtetve. 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 1 csomag vaniliáscukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dkg olvasztott vaj. mazsola ízlés szerint.

Ezt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérjét, amit habnak felvertünk. Összekeverjük a kifőtt metélttel, és a tepsiben lévő tésztalapra terítjük. Ráborítjuk a másik kinyújtott tésztalapot, a tetejét villával megszúrkáljuk, és szép pirosra sütjük. Tetejét porcukorral meghintjük.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Pestiné Farkas Mártának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top