Bika-köszöntő!

2009. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Bika jele, egy kör, melynek tetején két félkör található, két felálló szarv jelképezi. Ez inkább az erők befogadását szimbolizálja, és nem a kifelé hatni akarást. A kör végtelensége flött a lélek félköre azt jelképezi, hogy a Bika jegyében született ember az érzelmeket többre becsüli, mint a szellemet.

Egész életed a realitások között zajlik. Realitás előtted minden, az emberek, az állatok, fák, házak, szokások, környezet. Elképzelhetetlen erővel tudsz ragaszkodni hozzájuk, sőt akár rabjává lehetsz az érzelmeidnek is. Ha egyszer valakit, vagy valamit a szívedbe fogadtál, onnan az többé nehezen kerül ki. Nehezebben tanulsz, de ha egyszer megtanultál valamit, azt alaposan tudod, és soha nem felejted el.

Mindenben alapos vagy, és nem nyugszol addig, amíg célodat el nem éred. Gyakorlatias vagy, az anyag minden titkát, csínját-bínját ismered, a maga valóságában, ezért fenntartással fogadsz minden elméletet, feltevést. Nálad az anyag nemcsak holt tárgy, vagy fogalom, nemcsak megnézed, de meg is látod annak minden tulajdonságát.

A Bika jegyre szimbolizálja a megállapodást, a kivárást, a helyben maradást. A Bika jegyében mindennek lehetősége nyílik arra, hogy feltöltődjön, erőt gyűjtsön.

Ha a Bika jegyében születtél akkor nyugodt vagy, barátságos, és békés, kitartó, állandó, és szívós. Higgadt vagy, a cselekvés előtt a legalaposabban megfontolod a dolgokat, megvizsgálsz, megnézel mindent.

Általában mindenkiben, de a Bika jegyében született emberben különösen jelen van az igény, hogy biztosítsa magának, amit megszerzett.

Ha a Bika jegyében születtél, valószínűleg te is úgy gondolod, hogy a nagy rohanás, erőkifejtés után ideje élni az életedet. Így született jó evő és ivó vagy, aki főleg a minőségre helyezi a hangsúlyt, igazi ínyenc, de természetesen a mennyiséget sem veted meg.

Nemcsak a természetet kedveled, hanem a természetes anyagokat is előbbre tartod a műanyagnál, a mesterkéltnél. Elsődleges számodra az esztétikum. Mindenben tudsz mértéket tartani. Mindent, ami szép, értékes, és a mindennapi kényelemhez hozzátartozik, azt szívesen megszerzed magadnak.

Te tudod a legjobban értékelni a tulajdont, a vagyont, az élvezetet, egyszóval mindent, ami csak az anyaggal összefüggésben lehet.

A Bika jegye  a föld elemhez tartozik. A föld nehézkessé tesz, a vérkeringést lassítja. Ha a vérkeringés lassabb, ennek megfelelően alakul a jellem is, ezért a Bika jegyében született ember, mint te is, alapos, megfontolt, elővigyázatos, céltudatos, pontos, lelkiismeretes, és megbízható.

A  föld elem a röghöz kötöttséget is jelképezi, így te sem szereted túlzottan a változatosságot, és nem szeretsz nagyon az előtérbe kerülni. A „röghöz kötöttség” azonban kitartást, állhatatosságot, és céltudatosságot is jelent, ezért lehet anyagi dolgokban feltétlenül és minden körülmények között megbízni benned.

Nem szereted, ha sürgetned. Jelszavad: „lassan járj, tovább érsz”. Amit elkezdesz, azt be is fejezed. Nagyon nem szereted, a felületes, a fél munkát. Igazán ott érzed jól magad, ahol minden a megszokott helyén van, otthonosan berendezett légkör fogad, és tudod, hogy mi a feladatod, és nem jönnek váratlan meglepetések.

Az emberek egy része önzőnek tart téged, pedig nem vagy az, csak takarékos. Néha túllépsz e téren a normális határon, mert mint materialista, minden erőddel arra törekszel, hogy vagyont gyűjts. A megszerzett vagyont erős kézzel tartod, mert állandóan attól félsz, hogy esetleg el is veszítheted. Ezért van az, hogy – bár tele vagy részvéttel, együtt érzéssel – amikor segítséget adsz másoknak, az mindig kisebb, mint amennyi a vagyonodhoz mérten arányos volna.

A másét sohasem szeretnéd. Nem vagy irigy mások vagyonára, pénzére, sikereire, de ami a tied, ahhoz ragaszkodsz. Nagyon hűséges vagy. Ha már egyszer kiválasztottál valakit, eszedbe sem jut, hogy másként, vagy más emberekkel is teremthetsz kapcsolatot: ha viszont egyszer ki kell esned a rendes kerékvágásból, és megkóstolod az idegen örömöket is, ez annyira hatalmába keríthet, hogy a szó legszorosabb értelmében rabjává válhatsz az új érzésnek.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top