Wellness otthon

2009. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rozmaringfürdő - Élénkít, felvidít, ösztönzi a keringési rendszert.  Kb 50 g rozmaringlevelet egy liter vízben rövid ideig forraljunk fel, és leszűrve adjuk a vízhez.

Tej és a mézfürdő - Selyem-puha bőrt eredményez. Kleopátra szamártejben fürdött, de nekünk a valódi normális tehéntej is megteszi. Adjunk egy liter tejhez egy pohár tejszínt, két evőkanál mézet, keverjük el, és adjuk a folyó fürdővízhez.

Fürdő tengeri sóval a karcsú vonalakért - Ennek a fürdőnek salaktalanító hatása van, felgyorsítja az anyagcserét, felpezsdíti a vérkeringést, és óv a narancsbőr kialakulása ellen. Fél kiló tengeri sót öntsünk kád aljára és folyassuk rá a fürdővizet. A fürdőzés után öblítsük le testünket tiszta vízzel, és pihenjünk 30 percet.

Levendulavirágok - Ellazítanak, megnyugtatnak és alvászavarok ellen is segítenek. 50 g levendulavirágot forrázzunk le egy liter forrásban levő vízzel, szűrjük le, és adjuk a fürdővízhez. Ha nagyon száraz a bőrünk, akkor öntsünk hozzá egy pohár tejszínt.

Kamillafürdő - Megfázás esetén is segít. Egy maréknyi virágot forrázzunk le két liter vízzel, húsz perc után szűrjük le, öntsük a fürdővízbe. A fürdő után azonnal bújjunk ágyba.

Fontos, hogy ne fürödjünk tovább, mint húsz perc, és ne teli hassal merüljünk el a „habokban”.

Olyan buli után, ahol esetleg több alkoholt fogyasztottunk, mint kellett volna, ne fürödjünk, de egy pohár bor még megengedett.

Fürdés előtt és után feltétlenül igyunk ásványvizet, mert testünk a fürdés alatt a bőr pórusain keresztül folyadékot veszít.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top