Alma pongyolában

2010. 12. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:      

1 egész tojás  10 dkg liszt 2 teáskanál cukor 1,5 dl tej 1 dl szénsavas ásványvíz csipetnyi só 6 darab közepes méretű alma olaj a sütéshez őrölt fahéj a teteje beszórásához

 

Elkészítés:

Először elkészítem a palacsintatésztát, illetve ez sűrűbb massza lesz, mint a hagyományos palacsintatészta. Utána az almák közepét eltávolítom, meghámozom és felkarikázom. Én 1 db almát 5 felé szoktam vágni, kb. 5 szeletre, fél cm-nyi vastagságúra. Van, aki nem szokta meghámozni az almákat, ez teljesen egyénfüggő. Következő lépésben az almaszeleteket beleforgatom a palacsintatésztába – előtte már az olajat felforrósítottam –, és benne szép aranyszínűre sütöm meg az almák mindkét oldalát, majd szalvétára, konyhai kéztörlőre kiszedem és fogyasztás előtt tetejüket őrölt fahéjjal megszórtan tálalom.    Természetesen a pontos hozzávalók megadása nélkül is elkészíthető ez a finomság. A lényeg az, hogy a pongyolát adó massza sűrűbb legyen, mint a normál palacsintatészta.  Gondolom, hogy sokak által ismert finomság bundás alma, rántott alma, alma köntösben néven. A lényeg az, hogy nagyon finom.  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top