Álmaidban a titkos vágyaid

2009. 09. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Álmaink tele vannak szimbólumokkal, melyek az átélt napok eseményeiből táplálkoznak. Vannak univerzális szimbólumok, melyek mindenkire egyformán érvényesek, de léteznek egyediek is, amik csak a saját életünkre vonatkoznak, így hiába keressük akármelyik álmoskönyvben. Nem feltétlenül kell egy vaskos kötetben kutatni, hiszen online álmoskönyvek is léteznek, viszont egyik gyűjtemény sem lehet teljes az egyedi éjjeli élmények miatt.
Ha nekikezdünk egy álomképünk elemzéséhez, akkor ne csak a könyvekre hagyatkozzunk, próbáljunk meg önmagunk rájönni a jelentések kapcsolatára. Egyszerű értelmezni annak az álomnak a mondanivalóját: ha folyamatosan az ex-párunk motoszkál éjjelente fejünkben, így egyértelmű, hogy még mindig vágyunk az illetőre. Ha egyfolytában ugyanazok a képek peregnek le csukott szemeink előtt, akkor ezt hívják „visszatérő álomnak”. Jellemzően ilyen a zuhanás, nem tudjuk kinyitni a szemünket, kiabálnánk de nem tudunk, vagy kergetnek minket. Megoldása lehet e problémának, ha végiggondoljuk az ismétlődő képeket, de az álom befejezését „happyendesítjük”, vagyis erősen koncentrálunk ébren egy harmonikus végkifejletre.
Előfordul, hogy kívülről látjuk önmagunkat, de legtöbbször mégis saját magunk bőrébe bújva cselekszünk. Megjelenhetnek más emberek is, akik a saját tulajdonságainkkal vannak felruházva, így ébredés után átgondolhatjuk, hogy a felbukkant alak számunkra idegesítő jellemzői közül melyeken kellene változtatnunk.
A leggyakrabban megjelenő szimbólum a halál, melytől nem feltétlenül kell megijedni, hisz nemcsak az elmúlást jelentheti. Az életünkben bekövetkező hirtelen változásokat jelezi előre, ezért érdemes rá odafigyelni és – pánik helyett – minél előbb értelmezni az álom jelentését.
Gyakorlatilag végtelen az álmok fajtáinak száma, így nem maradhat ki a szex motívuma sem. Kellemes érzéssel tölthet el, ha a párunk jelenik meg képzeletünkben ölelő karjainkban, de mi van akkor, ha egy ismeretlen személy az illető? Mivel az álmaidban rejlenek a vágyaid, így ez ilyen helyzetben is egy olyan figura jelenik meg, aki számodra a tökéletes partnert jelentené. Kivetíted saját éned eddig ismeretlen oldalát az álombéli szeretőre, és azokkal a személyiségjegyekkel ruházod fel, amelyeket elvársz egy párkapcsolatban. Nem állítható meg az álmodás folyamata, de ha rájövünk a mögöttes tartalmakra, akkor befolyásolhatjuk vízióinkat. Általában a felgyülemlett idegeskedés a kiváltó oka a lidérces éjjeleknek, ezért elalvás előtt helyezkedjünk el kényelmesen, csakis kellemes emlékeket elevenítsünk fel, relaxáljunk megnyugtató zenére, így elriaszthatjuk azokat a fránya „délibábokat”.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top