A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat. 50 g vajat olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és a tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.
Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le.
A belisztezett deszkán nyújtsuk ki, kb. 7 mm vastagságúra a tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a 2 vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával.
A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 16 szeletre. Kenjük meg olajjal, aztán a kizsírozott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Kállai Ildikónak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!