Almás csiga

2008. 10. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók.16 db-hoz: 20 g élesztő, 50 g cukor, 250 ml tej, 500 g rétesliszt, 3 tasak vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 csipet reszelt citromhéj, 90 g vaj, 1 db tojás, 5 db alma, 100 g mazsola, 4 teáskanál őrölt fahéj, liszt a nyújtáshoz, olaj a sütemény megkenéséhez, margarin a tepsi kikenéséhez.

A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral, 2 evőkanál langyos tejjel, 1 evőkanál liszttel, és meleg helyen hagyjuk megkelni.

A maradék lisztet és cukrot tegyük egy keverőtálba, és adjunk hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, a sót, és a citromhéjat. 50 g vajat olvasszuk meg, hagyjuk kihűlni, majd a megkelt élesztővel és a tojással együtt adjuk a keverőtál tartalmához. A maradék tejet is öntsük hozzá. Az egészet gyúrjuk tésztává, és tegyük félre kelni.

Az almákat hámozzuk meg, és durván reszeljük le. A mazsolát mossuk meg, csepegtessük le.

A belisztezett deszkán nyújtsuk ki, kb. 7 mm vastagságúra a tésztát. A maradék vajat olvasszuk meg, és kenjük át vele. Osszuk el rajta a reszelt almát, majd szórjuk meg a 2 vaníliás cukorral, fahéjjal, mazsolával.

A tésztát csavarjuk fel, és vágjuk 16 szeletre. Kenjük meg olajjal, aztán a kizsírozott tepsibe téve 15 percig hagyjuk kelni a csigákat. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kállai Ildikónak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top